Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Január 18. 10:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Rábaközi Művelődési Központ Kapuvár

Rendhagyó módon ünneplik Kapuváron a Magyar kultúra napját

Rendhagyó módon ünneplik Kapuváron a Magyar kultúra napját

Rockzenei vándorkiállítás a Rábaközi Művelődési Központban.

A kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását. Erre az eseményre emlékezve 1989 óta január 22-én ünnepeljük a Magyar kultúra napját.

A magyar kultúra igazi tartalmát az anyanyelvünk, a magyarságtudatunk, értékeink, emberségünk, valamint a zene, az irodalom, a történelem, a múltunk és hagyományaink adják. A magyar kultúrának nagyon gazdag a kincsestára: a népművészet különböző ágai, a kiváló színházak és színészek, írók, költők, tudósok, zeneszerzők és előadóművészek, szólisták és zenekarok viszik a hírünket a világban.

A korábbi években erre a napra szervezett előadásoktól, író-olvasótalálkozóktól eltérően idén egy rendhagyó programmal vár minden érdeklődőt Kapuváron a Rábaközi Művelődési Központ:
Január 22-én 18 órakor lesz a megnyitója a művelődési központ előcsarnokában annak a rockzenei vándorkiállításnak, ami nemcsak a hazai pop-rock világában egyedülálló. A nemzetközi zenei életben is rendkívüli az a dokumentumanyag, melyet 1960-tól napjainkig 100 zenekarról gyűjtöttek össze. A rendelkezésükre álló fotók, tablók, hanganyagok alapján a magyar rock-történelem páratlan kiállítási anyagát mutatják be.

Németh „Nyiba” Sándor – verses-zenés kiállítás-megnyitóján más előadók is közreműködnek: Németh Oszkár (Fonográf), Csiga Sándor (Dinamit, P.Box).

Az évek múlásával az egykori élő legendák ma már nincsenek közöttünk, de dalaik, zenéjük, a rajongók szeretete tovább élteti őket. Igény van arra, hogy az elhunyt rocklegendákról minél több alkalommal, méltó módon lehessen megemlékezni. Erre ad lehetősége a Magyar Kultúra Napján megnyíló kiállítás, amijanuár 29-ig tekinthető meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!