Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Október 02. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Rendkívüli ülés sok napirenddel

Rendkívüli ülés sok napirenddel

Jegyzői tájékoztató Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. szeptember 26-i rendkívüli üléséről

A képviselő-testület első napirendi pontban tárgyalta az „Itthon vagy Magyarország” című programsorozatban való részvételről szóló tájékoztatót. A programsorozatot 2013. szeptember 28-29. napokon rendezte meg az önkormányzat Szent Mihály napi forgatag címmel. A programok finanszírozására 650.000 Ft támogatást már elnyert az önkormányzat, a képviselő-testület azonban további pályázat benyújtásáról döntött a Nemzeti Kulturális Alaphoz.

A második napirendi pontként a Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesület városnév használati kérelmét tárgyalta meg a képviselő-testület. Az egyesület jelenleg Városi Művelődési Központ Nyugdíjas Klubjaként működik, ez évben ünneplik megalakulásuk 40. évfordulóját.

A képviselő-testület hozzájárult az egyesület cégbírósági bejegyzéséhez szükséges Csorna városnév használatához.

Harmadikként tárgyalta a képviselő-testület a Csornai Sportegyesület jelzálogjog bejegyzési kérelmét. A képviselő-testület úgy döntött, hogy az önkormányzati tulajdonban levő 228/4. hrsz-ú sportlétesítmény ingatlanra a Magyar Labdarúgó Szövetség TAO programja keretében megvalósított beruházás üzembe helyezését követő legalább 15 év időtartamra, a folyósított 5.596 E Ft összegű támogatás mértékéig a Magyar Állam javára történő jelzálogjog bejegyzéséhez hozzájárul.

Negyedikként a képviselő-testület módosította a város településszerkezeti tervét, valamint Csorna város belterületének helyi építési szabályzatáról szóló 17/2000. (X. 2.) önkormányzati rendeletet. A módosítást a Szent Antal temető tervezett fejlesztése indokolta.

Ötödikként tűzte napirendre a képviselő-testület a településszerkezeti terv és szabályozási terv módosításához beérkezett szakvélemények elfogadására vonatkozó javaslatot. A 0262/21. hrsz-ú területen tervezett homokbánya létesítésével kapcsolatosan beérkezett szakvéleményeket a képviselő-testület elfogadta.

Hatodik napirendi pontban tárgyalta a testület a GDF SUEZ Energia Magyarország Kft. irodahelyiség bérletére vonatkozó kérelmét. A képviselő-testület a gázszolgáltató részére közérdekű célból, ügyfélszolgálati iroda létesítésére 2013. október 1. napjától irodahelyiségét biztosít 1.100 Ft/m2 bérleti díj ellenében.

Hetedikként döntött a képviselő-testület önkormányzati ingatlanokra vonatkozó bányaszolgalmi jog bejegyzéséhez való hozzájárulásról a FGSZ Földgázszállító Zrt., valamint az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt. részére, megfelelő kártalanítási összegek mellett.

Ezt követően tárgyalta és fogadta el testület a hóeltakarítási és síkosságmentesítési feladatok ellátásáról szóló tájékoztatót. A testület úgy döntött, hogy a feladatok ellátására a beszerzési eljárás lefolytatása 1 évre történjen, és az önkormányzat saját maga bonyolítsa le az árubeszerzést a síktalanító anyag vonatkozásában.

Megtárgyalta a testület a vis maior támogatásban megvalósuló útburkolat helyreállítási munkákra vonatkozó javaslatot. A testület úgy döntött, hogy az önkormányzati tulajdonú belterületi utak (Csaba Vezér u., Jázmin u., Szatmári u., Köztársaság u., Kossuth Lajos u.) burkolatának helyreállítási munkáinak vis maior pályázat keretében történő elindításához 1.521.695 Ft pénzügyi fedezetet biztosít az önkormányzat 2013. évi költségvetése általános működési tartaléka terhére.

Napirendre vette és elfogadta a testület az önkormányzati tulajdonban levő 1734/2. hrsz. alatt felvett ingatlan (volt Autóklub mögötti terület) területéből 3.500 m2 nagyságú terület értékesítését célzó nyilvános liciteljárási hirdetményt.

Döntött a testület a helyi önkormányzat működőképességét veszélyeztető helyzet elhárításához kapcsolódó kiegészítő támogatás igényléséről a Csorna Térségi Önkormányzatok Társulása jogosulatlan normatíva igénylése miatti visszafizetési kötelezettség teljesítése, valamint Csorna Város Önkormányzata 2013. évi költségvetésének teljesítése kapcsán jelentkező működési hiány pótlása okán.

Megtárgyalta a testület a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázat 2014. évi fordulóján történő részvételre vonatkozó javaslatot, és egyetértett a csatlakozással.

Ezt követően elfogadta a képviselő-testület a Szociális és Gyermekjóléti Központ létszámának felülvizsgálatára vonatkozó javaslatot és úgy döntött, hogy - a jogszabályi létszámelőírások miatt - 2013. október 1. napjával 1 fő családgondozói státusszal növeli az intézmény státuszainak számát.

Döntött még a testület a Csornai Napközi Otthonos Óvoda bérfejlesztésére fedezet biztosításáról, valamint a védőnői körzetek határainak módosításáról.

Dr. Horváth Etelka jegyző

Címkék: önkormányzat, csorna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!