Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2024. Június 21. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Rendőrségi felhívás a motoros balesetek megelőzésére

Rendőrségi felhívás a motoros balesetek megelőzésére

A rendőröket az elmúlt hétvégén hat olyan közúti közlekedési balesethez is riasztották, amelyben motorkerékpáros volt érintett.

Beköszöntött a nyár, ezzel egyidejűleg az utakon megnövekszik a motorosok, kerékpárosok száma. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy közlekedésük során kiemelt figyelemmel legyenek a motorral, kerékpárral közlekedőkre. Útjuk során az elsőbbségadási szabályokra figyelmeztető jelzőtáblák előírásait minden esetben tartsák be, hiszen a motorosok, biciklisek – természetesen a gyalogosok mellett – a közlekedés legvédtelenebb résztvevői!

A balesetek megelőzése érdekében fogadják meg a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

A motorkerékpárral közlekedők:

  • Közlekedjen fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani.
  • A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.
  • Használjon megfelelő védőfelszerelést! A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.
  • Csak felkészülten, és kifogástalan állapotú motorral induljon útnak!

Agépjárművezetőkfigyelmét felhívjuk, hogy közlekedésük során a kétkerekűvel közlekedők irányába legyenek türelmesek, toleránsak, az „Állj! Elsőbbségadás kötelező jelzőtábla szabályait minden esetben tartsák be!

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Németh Juci és G. Szabó Hunor a Zenepavilonban

Péntek esti koncert

2024. Július 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Július 25. 09:00, csütörtök | Helyi

Szertárfelújításra, működési költségekre, eszközbeszerzésre fordíthatják az elnyert pályázati támogatásokat az önkéntes tűzol

Elbírálták az önkéntes tűzoltó egyesületek pályázatait.

2024. Július 24. 16:00, szerda | Helyi

Hulladékudvarok nyitvatartása

Tájékoztató