Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2023. Április 16. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Skyview Airshow

Repülőnap és légiparádé Fertőszentmiklóson a Meidl repülőtéren

Repülőnap és légiparádé Fertőszentmiklóson a Meidl repülőtéren

Légi bemutatók, földi programok

Idén is megrendezik a repülőnapot Fertőszentmiklóson a Meidl repülőtéren április 30-án vasárnap. A programok reggel 8 órától kezdődnek. Egész nap légi bemutatókkal és földi programokkal várják az érdeklődőket.

A rangos fellépők sorából idén sem maradhat ki az ország egyik kedvenc pilótája, a brit Királyi Nemzetközi Légiparádé abszolút kategóriájának háromszoros győztese, Vári Gyula! Sőt, nem is akármilyen újdonsággal érkezik: Bemutatóját itt láthatják a nézők először új gépével, a legendás Jak-55-össel!

A műrepülő Európa-bajnok és többszörös Guinness-rekorder sztárpilóta neve hallatán senkinek nem a magassági rekordok döntögetése ugrik be elsőként, s ez nem is véletlen: Zoltan Veres Airshows rögtönzésre épülő bemutatóprogramjának számos elemét észvesztően kis magasságban prezentálja nektek, a lehető legprecízebb kivitelezés mellett.

Tavaly első hivatalos fellépőként fedték fel egyik Besenyei Péter műrepülő világbajnok nevét, s idén is így volt. A Red Bull Air Race "keresztapja" 2023-ban is Fertőszentmiklósra látogat, hogy Corvus Racer típusú gépével rendkívül látványos műrepülő programmal varázsoljon el mindenkit.

Hazánk egyik legtapasztaltabb bemutató pilótája, Lujó idén is Mi-2-es helikoptere határait feszegeti, hogy olyan forgószárnyas tüzijáték show táruljon szemünk elé, melyet nem fogunk elfelejteni egyhamar!

Közép-Európa vezető repülőmúzeuma, az Aeropark is itt vendégeskedik április utolsó napján, kitelepülésük számos izgalmat rejt:
- Repülőgépszimulátor és Malév mini-kiállítás
- Aeropark Webshop ajándékbolt
- Veterán felvezetőautó
- és egy igazán kultikus jármű, a Malév Ikarus busz

A tavalyi hidroplán-premier után idén áprilisban újabb repülőgép debütál Fertőszentmiklóson a SKYVIEW AIRSHOW kiemelt partnere, az Aeroexpress jóvoltából: Fogadjuk szeretettel a magyar regionális légitársaság utasszállító repülőgépét, a légcsavaros-gázturbinás Embraer 120-ast, mely dinamikus bemutatójával kápráztat el minket.

A legjobb cseh műrepülő pilótákból álló Flying Bulls Aerobatics Team négy repülőgéppel érkezik Fertőszentmiklósra, hogy egymáshoz félelmetesen kis távolságban, formációban végrehajtott tűpontos figuráikkal kápráztassanak el minket.

A földi programok közt még megtalálható lesz a repülőszimulátor, aeroshop ajándékbolt, folyamatos gyermekprogramok, streetfood ételek, GA Store pilótabolt és ingyenes légvárak.

Jegyárak, jegyvásárlás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 29. 19:00, vasárnap | Helyi

A befektetők vagy az emberek nyerik meg a Balatont?

A Balaton túlvan tűrőképessége határán.

2024. Szeptember 29. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Szeptember 29. 13:00, vasárnap | Helyi

Jubiláló házaspárokat köszöntenek Bágyogszováton

Felhívás

2024. Szeptember 29. 09:00, vasárnap | Helyi

Honvédelem Árpád idejében

Ismeretterjesztő előadás a kapuvári könyvtárban