Városlista
2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2020. Április 07. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Csorna Önkormányzat

Részlegesen újraindítják a csornai piacot

Részlegesen újraindítják a csornai piacot

Szigorú szabályok szerint folyhat az árusítás.

Az agrárminiszter ajánlásának megfelelően, a piac üzemeltetőjével történő egyeztetés alapján a csornai piac részleges újranyitását engedélyezi a piac fenntartója, Csorna Város Önkormányzata.

A piac továbbra is szerdán és szombaton tart nyitva, 6,30 és 12 óra között várják a vásárlókat. Felhívom a figyelmet arra, hogy a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III.27.) Kormányrendeletben foglaltak szerint a 65. életévét betöltött személyek a piacot Csornán is csupán 9 óra és 12 óra közötti időben látogathatják! A 65 év alattiakat reggel 6,30 és 9 óra között várják a kiskereskedők.

Különösen fontos, hogy a fenti kormányrendeletben foglaltakkal egyezően mindenki nagy hangsúlyt helyezzen a más emberekkel történő szociális érintkezést a lehető legkisebb mértékűre korlátozni és a másik embertől lehetőség szerint- legalább 1,5 méter távolságot tartani.
Ez a szabály a piacon is érvényes.
Ezen felül mind a vásárlók, mind az árusok egészségének megőrzése érdekében az árusítóhelyek 4 méteres távolságra kerülnek felállításra, a fertőzés megelőzése, elkerülése érdekében. A piacon levő árusítóhelyekre főként helyi őstermelők jelentkezését várja az üzemeltető.

Csak az alábbi termékek árusítására lehet igényt benyújtani:
- hús és füstölt áru,
- tejtermék, sajt,
- tojás,
- virág és palánta
- zöldség és gyümölcs.
Ezen termékeken túl más termék árusítására jelenleg nincs lehetőség. Amennyiben a meghatározott árusítóhelyek száma megtelik, további árusítóhelyet a kialakult közegészségügyi helyzetre való tekintettel nem áll módjában kialakítani az üzemeltetőnek.

Fontos, hogy az árusok a piacon történő tartózkodási idejük alatt kötelesek többek között szájmaszkot és gumikesztyűt hordani, valamint az árusítóhelyük folyamatos fertőtlenítéséről gondoskodni. A fertőzés elkerülése végett tilos az önkiszolgálás, vásárlói válogatás! Minden esetben a kiskereskedő adja át az árut.
Valamennyi vásárló csak a vásárlása céljából és annak időtartama alatt tartózkodhat a piacon.
A piac területének tisztán tartásáról és fertőtlenítéséről a piac üzemeltetője folyamatosan gondoskodik.
A piac veszélyhelyzetben történő üzemeltetésére vonatkozó ideiglenes részletszabályokat a piac üzemeltetőjének a veszélyhelyzet időszakára kiadott, ideiglenes szabályzata tartalmazza.
Kérjük az árusokat és a vásárlókat, hogy a piac területén történő tartózkodásuk során a járványügyi szabályokat, előírásokat tartsák be! Amennyiben a tárgyban kiadott határozatomban foglalt, illetve az üzemeltető által kiadott piacszabályzatban meghatározott előírások nem kerülnek betartásra, az első kirívó eset után a piac teljes bezárása iránt fog intézkedni az önkormányzat!

A piac üzemeltetésével kapcsolatos részletes tájékoztatót erre a linkre kattintva olvashatják.

dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 25. 16:00, hétfő | Helyi

A megyében hatvankilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 38. héten történt.

2023. Szeptember 25. 13:00, hétfő | Helyi

Október 1-től megváltozik néhány autóbusz menetrendje

Mutatjuk a térségünket érintő változásokat.

2023. Szeptember 25. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2023. Szeptember 24. 17:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.