Városlista
2022. augusztus 20, szombat - István

Hírek

2018. Október 10. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Robbanásveszély a gázfogadó állomáson

Robbanásveszély a gázfogadó állomáson

Katasztrófavédelmi gyakorlat Mihályiban

A Mihályi Önkormányzat a jogszabályban rögzített kötelezettségének eleget téve a Győr Moson Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság közreműködésével külső vészhelyzeti terv gyakorlatot tartott a napokban a településen. A polgármester a káresemény kezelésére a faluházban irányító törzset alakított, riasztotta a köteles polgári védelmi szervezetet, amely értesítette a lakosságot. A törzs tartotta a kapcsolatot a beavatkozó szervekkel és ügyeleteikkel, továbbá gyűjtötte a szükséges információkat.

A gyakorlat feltételezése szerint egy ember munkálatokat végzett a Linde Zrt. Gázfogadó állomásán, amely során robbanásveszélyt idézett elő. A törzs tájékoztatta település többi lakosát a bekövetkezett eseményről, a várható feladatokról, és előkészítette a lakossági befogadó helyet a művelődési házban.

A feltételezett káreseményt a kapuvári hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi mobil labor és a katasztrófavédelmi sugárfelderítő egység segítségével felszámolták, a veszélyeztetés megszűnt. A gyakorlatot a helyszínen a megyei polgári védelmi főfelügyelő megfelelőre értékelte.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 19. 16:00, péntek | Helyi

Hullámzó hidegfront érkezik heves zivatarokkal és felhőszakadással

Az időjárási helyzet függvényében a piros riasztási fokozat kiadása sem zárható ki.

2022. Augusztus 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. Augusztus 19. 09:36, péntek | Helyi

Jubileumi matricák a GYSEV FLIRT motorvonataiban

A GYSEV alapításának 150 éves évfordulója alkalmából újabb meglepetés várja az utazóközönséget - 6 db FLIRT motorvonat belső matricákat kapott.

2022. Augusztus 18. 16:20, csütörtök | Helyi

A helyközi autóbuszok közlekedési rendje az államalapítás ünnepi időszakában

Menetrendi tájékoztató