Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Március 19. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Papp József

Saját kényelmüket már megoldották. De mi lesz a várossal?

Saját kényelmüket már megoldották. De mi lesz a várossal?

Luxuskiadásokra már telik Csornán, a problémák felismerése, megoldásának módja és ideje egyelőre ismeretlen.

Új „politikai szakkifejezéssel” ismerkedik a magyar. Még ízlelgetjük, próbálgatjuk. Urizálás. Tanuljuk Lázár Rolex órájával, Szijjártó luxusvillájával, Rogán folyton növekvő Pasa parki lakásával, Lázár gyerekének, Kósának, Varga Mihálynak homályos ingatlanügyeivel, Hende és új barátnője félmilliós párizsi szállodájával, Orbán várba költözésével, csodás minisztériumi autóflottákkal, miniszterelnöki leány operaházi rongyrázásával az elnöki páholyban, miniszterelnöki vő balatoni kikötőjével, 80 milliárdos gagyitévével, futball nélküli stadionokkal, Habony 400 ezres Gucci táskájával, Vajna Timi gyémántjával, haverok közpénzzel kitömésével, lezsírozott, közbeszerzésnek csúfolt umbuldákkal és a nap mint nap kitörő új botrányokkal. Számolatlanul ömlenek magánzsebekbe állami milliárdok, „családi összefogással” alapoznak meg több generációra gondtalanul élő dinasztiákat. Hihetnénk, hogy ha majd nem figyelünk az országos hírekre, a mi kis városunkban nyugtunk lehet. Tévedni látszunk.

A látszólagos, de mindenképpen átmeneti pénzbőségben munkáját megkezdő csornai önkormányzat kicsiben hasonul országos példaképeihez. Luxuskiadásokra már telik, a városi problémák felismerése, megoldásának módja és ideje egyelőre ismeretlen. Saját kényelmének megteremtésében gyors és hatékony az új önkormányzati vezetés. Miután gyors menetben lecserélték a „vezérkart”, a hivatal átszervezésére 5,7 milliót szántak. Irodákat bontva és összevonva, új bútorokkal jegyzői irodát alakítottak ki, ezután a polgármester irodáját is teljesen felújították.

Ennyire szétszedték, talán majd az eredményt is bemutathatjuk.

Kis konyhát is kialakítanak a városházán, ezekre együtt 8 milliót terveztek a költségvetésben. Megnehezítendő a dolgozók kijárását és az ügyfelek bejárását, 5 milliót szánnak a városháza beléptető rendszerére. Jó azt tudni, hogy ki hova, kihez megy, meddig marad. Majdnem 3,5 millió forintot költöttek (szintén a költségvetés számai szerint) a képviselők laptopjaira. Igaz, hogy a képviselők egyik felének van saját laptopja, a másik felének meg nem kell, mert állításuk szerint azt sem tudják, hol kell bekapcsolni. A kábé 300 ezres laptopokon „papírtakarékossági okokból” aztán ilyen anyagokat küldenek.

Képviselő legyen a talpán, aki a színes alapanyag igénytelen minőségű másolatán eligazodik. Számítógéppel csilli-villi színes anyag is ingyen másolható és tetszőleges mennyiségben kiküldhető. Lenne. Dani Richárd (MSZP-DK) képviselő korábban bejelentette, hogy nincs rá szüksége, van saját laptopja, ezért már visszaadta a képviselői laptopot.

Csak az eddigi rövid felsorolás végösszege meghaladja a 22 millió forintot. Nem a városra, magukra!

Többen is felháborodva jelezték, hogy az átlag halandók elől amúgy is lezárt városházi udvarban a jegyzőnek külön parkolót hoztak létre. A legegyenlőbb az egyenlők között?

A 2014-2019 közti ciklusára pedig mai ülésén az innen letölthetőötéves tervet terjesztette elő a vezetés. Fél év alatt a saját kényelmüket már megoldották, ebből az anyagból viszont nem derül ki, hogy öt év alatt mit akarnak tenni a városért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.