Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Augusztus 06. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Saját pályán a mórichidaiak

Saját pályán a mórichidaiak

Multifunkcionális salakos sportpályát adtak át Mórichidán.

Mórichida község polgármestere László Attila köszöntötte a megjelenteket, a környékbeli polgármestereket és Fülöp Tamást, a TOMSEC -BAU Kft ügyvezető igazgatóját, a létesítmény kivitelezőjét, valamint a Marcal menti Kórus tagjait.

- Mórichida életében minden beruházás nagy örömöt jelent, ezek között is különösek fontosak azok, amelyek a jövő nemzedékének szolgálatában állnak...- hangsúlyozta a polgármester avatóbeszédében. Kiemelte a sport fontosságát, aminek nagy szerepe van a testi, lelki egészség megőrzésében és a közösség építésében. A sportlétesítmények létrehozása, fejlesztése hatékonyan járulhat hozzá ezen értékek megtartásához, fejlesztéséhez.

- A képviselő testülettel és az önkormányzat dolgozóival minden pályázati lehetőséget kiaknázva próbálunk pénzforráshoz jutni, hogy településünket minél szélesebb körben tudjuk fejleszteni.

Ez a beruházás is a Belügyminisztérium által kiírt pályázat nyomán készülhetett el összesen nyolcmillió forint értékű pályázati támogatás mellett, a hiányzó kétmillió forint önrészt Mórichida Község Önkormányzata biztosította. A kivitelezést a TOMSEC-BAU Kft nyerte el és valósította meg. Megköszönte a kivitelező cég vezetőjének Fülöp Tamás ügyvezető igazgatónak és munkatársainak a pontos és precíz munkájukat.

A pálya kispályás foci, kézilabda, kosárlabda mérkőzések lejátszására is alkalmas, kialakítottak egy távolugró gödröt és egy súlylökő kört is. Ezek a lehetőségek a falubeli közösségek számára igazi kedvelt találkozóhellyé tehetik az új sportpályát, jól szolgálják a mórcihidai sportolni vágyókat.

- A feltételek már adottak, csak Ti kelletek hozzá, fiatalok és a felnőtt korosztály egyaránt.- fejezte be avatóbeszédét a polgármester.

A Marcal Menti Kórus ezen alkalomra speciálisan átszövegezett énekeket adott elő a jelenlévők nagy derültségére. A fiatalabb korosztály az ünnepség befejezése után focimérkőzéssel avatta fel az új sportlétesítményt.

Címkék: Mórichida, pálya

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás