Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Május 09. 11:10, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Sávlezárás és óriási dugó már van, munka még nincs

Sávlezárás és óriási dugó már van, munka még nincs

Kritikus 4-5 hét vár Csornára, megbénulhat a közlekedés a városban.

Korábbi cikkünkbenmegírtuk, hogy Csorna belvárosában beszakadt a szennyvíz gyűjtő vezeték, és a vezetékcsere több hetes munkával, sávlezárásokkal jár az amúgy is túlterhelt belvárosi szakaszon. Az úthibát ideiglenesen helyreállították, hogy a munkák megkezdéséig a forgalom minden sávban haladhasson.

A legújabb bejelentések szerint bármelyik nap megkezdhetik a munkálatokat. Ma reggelre munkásokat még nem, de sávlezárást újra találtunk, ami szinte azonnal a múltkorihoz hasonló kaotikus állapotokat eredményezett. A Szombathely irányából érkező forgalom bedugult, a főleg kamionokból álló kocsisor megint kiér a városból. Ettől aztán a Sopron irányából érkező forgalom is torlódik, hiszen a körforgalomba beszorult járművek minden irány haladását akadályozzák.

Képeinken látszik, hogy a sávlezárásnál feltorlódnak a járművek, és a Bartók Béla úti vasúti átjárónál készített képeink mutatják, hogy micsoda kocsisor áll végig, ami a vasúton túl is folytatódik. Ottjártunkkor egy kamion pontosan a síneken dugult be, és állt percekig se előre se hátra nem tudva lehajtani a sínekről.

Híreink szerint a kivitelező és az önkormányzat arról egyeztet, hogy a Szent István téri szervizutat, amit Csornán csak Palota sornak hívnak, a munkák idejére lezárják, és felvonulási területként átadják a kivitelezőknek. Ha így lesz, az tovább nehezíti a város közlekedését, a lekanyarodást a főútról, és az esetleges "menekülő útvonalak" használatát.

Utolsó képünkön azt is láthatják, hogy a könyvtár előtt épp ma javították az utat szintén sávlezásással, ami a másik irányból bejövő forgalmat akadályozta, de korántsem okozott akkora dugót, mint azt az ellenkező irányban tapasztaltuk.

A munkákról olvasóinkat folyamatosan tájékoztatni fogjuk. Sok türelemre és figyelemre lesz szükség a következő hetekben a csornai közlekedésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás

2024. Április 30. 13:00, kedd | Helyi

Előzmény nélkül szúrta hátba iskolatársát a hatodikos lány

Emberölés kísérlete miatt indult eljárás. Videóval.

2024. Április 30. 09:00, kedd | Helyi

A megyében az elmúlt héten 54 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A 17. héten történt.