Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Július 02. 14:25, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Segítenek, hogy biztonságosabbak legyenek a strandok

Segítenek, hogy biztonságosabbak legyenek a strandok

A Magyar Vöröskereszt jóvoltából idén is több balatoni strandon működik elsősegély-szolgálat. A program 2007-ben indult, azóta több mint tízezer esetben segítettek a vöröskeresztes önkéntesek. Az ingyenes szolgálat feladata a parton t

 

 Jelenleg 19 településen összesen 27 balatoni strandon található olyan elsősegélynyújtó hely, ahol a Vöröskereszt önkéntesei vigyázzák a nyaralók épségét.

„Július 1-én kezdődik a program, augusztus 21-ig tart, és reméljük, ebben segíteni kicsit biztonságosabb lesznek strandok” – mondta el Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke.

A fiatal önkéntesekhez többnyire kisebb problémákkal fordulnak. Ha kell, tájékoztatást nyújtanak, szükség esetén figyelmeztetnek, például az erős UV-B sugárzás, vagy a közelgő vihar veszélyeire. A szolgálatban idén 400 önkéntes vesz részt az ország különböző részeiről.

Kovács Dávid, a Magyar Vöröskereszt ifjúsági szakmai vezetője elmondta: „ez egy nagyon-nagyon jó alkalom arra, hogy ők olyan gyakorlati ismereteket is szerezzenek, amely esetleg a pályaorientációjukat is segíti a későbbiekben. Nagyon-nagyon sokan választják utána az egészségügyi szakmát”.

A Vöröskereszt önkéntesei az elmúlt négy évben több mint 12 ezer sérülést láttak el a Balatonnál. (pr)

hírTV

Címkék: balaton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.