Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Június 28. 10:17, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Semmelweis-nap - A háziorvosi rendelők és a szakrendelők zárva lesznek a jövő hétfőn

Semmelweis-nap - A háziorvosi rendelők és a szakrendelők zárva lesznek a jövő hétfőn

Zárva lesz a gyógyszertárak többsége, a háziorvosi rendelők és szakrendelők is a jövő hétfőn, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon. A kórházakban és az Országos Mentőszolgálatnál munkaszüneti napnak megfelelően dolgoznak - közölte az egészségügyi államtitkárság pénteken az MTI-vel.

Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011. óta július 1. - Semmelweis Ignác születésének napja - munkaszüneti nap az egészségügyi dolgozók és az egészségügyben dolgozók számára, így ezen a napon a munkaszüneti napoknak megfelelően működik a betegellátás az egészségügyi intézményekben.
Ennek megfelelően a 24 órás folyamatos ellátást nem biztosító, egészségügyi dolgozókat foglalkoztató szolgáltatók - háziorvosi rendelők, szakrendelők, gyógyszertárak - zárva lesznek.
A Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ) csütörtöki közleményében azt írta, hogy hétfőn csak az ügyeletes gyógyszertárakban és azokban a patikákban lehet hozzájutni gyógyszerekhez, amelyek rendkívüli munkavégzés keretében vállalták a folyamatos gyógyszerellátás biztosítását. Ilyenek például a bevásárlóközpontokban található gyógyszertárak.
Az államtitkárság közlése szerint a folyamatos ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatóknál - például a kórházakban és az Országos Mentőszolgálatnál - az alkalmazottak a munkaszüneti nap rendjének megfelelően dolgoznak majd. A sürgősségi betegellátás viszont ekkor is teljes kapacitással működik és az Országos Vérellátó Szolgálat vérellátása is zavartalan lesz - hangsúlyozták.
Az államtitkárság azt kéri mindenkitől, tájékozódjon a július elsejei háziorvosi rendelésről, a gyógyszertárak nyitva tartásáról és ügyeleti rendjéről, a vérellátó szolgálatok és a rendelőintézetek működéséről. Július 2-án, kedden az egészségügyi intézmények a megszokott rend szerint működnek - tették hozzá.

Címkék: egészségügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.