Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Március 04. 11:23, kedd | Helyi
Forrás: kisalfold.hu

Senki nem lehet biztos a dolgában, aki a csornai önkormányzattal szerződik

Senki nem lehet biztos a dolgában, aki a csornai önkormányzattal szerződik

Szerződést bontanak a várossal a parkokat gondozó vállalkozók.- tudósított a Kisalföld.

A kenyértörésre azért kerül sor, mert a képviselő-testület csökkenteni akarta a szolgáltatásért fizetendő díjat. A Hor-park Bt. még idén decemberig tartja rendben a közterületeket. A céggel 2011 májusában, határozatlan időre kötött megállapodást az önkormányzat, évi 17,7 millió forintos díjjal.

Turi György polgármester elmondta: a szolgáltatás közmegelégedésre látja el feladatát. Ráadásul a velük kötött szerződésben vállalták, hogy nem emelnek árat, nem követik az inflációt. A testület februári ülésén Háncs Károly (Fidesz–KDNP) javasolta, hogy a helyi civil szervezetek számára a parkszerződés terhére hozzanak létre 1,2 millió forintos támogatási alapot. A polgármester úgy tájékoztatott, hogy ezután egyeztettek a Hor-park Bt.-vel. A cég képviselői közölték, hogy nem tudják elfogadni az árcsökkentést. Kérték, hogy határozatlan idejű megállapodásukat módosítsák határozottra, december 31-i határidővel, de változatlan díjazással. Turi György hozzátette: a szerződés megszűnése után új közbeszerzési eljárást kell kiírni, aminek költsége gyakorlatilag megegyezik az 1,2 millió forinttal.

Az ülésen a Hor-park Bt. képviseletében Horváth János Zoltánné fejtette ki álláspontját. Mint fogalmazott, csalódottak, hogy a képviselő-testület 2014-re nem biztosította szerződésük anyagi fedezetét.

– Komolyan vettük a megállapodást, mindent megtettünk, hogy első osztályú minőségben teljesítsünk. Komoly beruházásokat hajtottunk végre, új eszközöket vásároltunk – fogalmazott Horváth János Zoltánné és hozzátette: esetükből azt a következtetést vonja le, hogy a csornai önkormányzattal szerződéses viszonyban állók közül senki nem lehet biztos abban, hogy a képviselő-testület a szerződés szerinti összeget állja és valamilyen indokkal nem vonja el.

A képviselő-testület végül úgy döntött, hogy a Hor-park Bt.-vel kötött szerződést módosítják, s az december 31-ével megszűnik. A civil támogatás 1,2 millió forintját pedig a költségvetés általános tartalékából biztosítják.

Címkék: csorna, park, szerződés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.

2024. Április 16. 13:40, kedd | Helyi

Felfoghatatlan tragédia, elhunyt a Kossuth Szakiskola igazgatója

Nyugodjék békében!

2024. Április 16. 13:00, kedd | Helyi

Hét és félmilliót csaltak ki egy csornai asszonytól

A csornai rendőrök vizsgálnak egy internetes csaló által elkövetett bűncselekményt.

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása