Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2017. Március 07. 13:05, kedd | Külföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Síelőket sodort el egy lavina a francia Alpokban

Síelőket sodort el egy lavina a francia Alpokban

Síelőket sodort el kedd délelőtt egy lavina egy sípályán a francia Alpokban - közölte a helyi csendőrség.

A France3 francia közszolgálati televízió helyszíni tudósítója szerint senki nem sérült meg a hógörgetegben, a hegyi mentők befejezték a helyszínen a munkát.

A sípálya vezetősége megerősítette, hogy befejeződött a kutatás. Nincsenek áldozatok, csak néhány síelőt "elcsapott" a lavina okozta szélfúvás, ez okozta az ijedséget.

A baleset ismételten Tignes település sípályáján történt, ahol február közepén három francia snowboardos - egy család tagjai - és kísérőjük halt meg egy lavinaomlásban.

Korábban a csendőrség szóvivője még azt mondta, hogy a szemtanúk szerint sokan vannak a hógörgeteg alatt.

A mentési munkálatokat nehezítették a rossz időjárási viszonyok, amelyek miatt egyelőre helikoptert nem lehet a helyszínre küldeni, a hegyi mentők gyalog próbálták megközelíteni a baleset helyszínét.

A riasztást reggel 10 órakor kapta a csendőrség.

Kedden a lavinaveszélyt 4-esre jelezték az ötös fokozatú skálán a környékbeli sípályák a lezárt pályákon és a pályákon kívül, de az nem vonatkozott arra a pályára, ahol a baleset történt, ott ugyanis engedélyezett volt a síelés.

Az idei síszezon kezdete óta 14 lavinabaleset történt a francia Alpokban és a Pireneusokban, ezekben heten vesztették életüket. Tavaly 45 hóomlásban 21-en meghaltak.

Címkék: alpok, francia, lavina, síelő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.

2024. Május 22. 07:38, szerda | Külföld

Megkezdődött a taktikai atomfegyverek bevetésére kiképző orosz hadgyakorlat

Megkezdődött a taktikai nukleáris fegyverek előkészítésére és alkalmazására kiképző hadgyakorlat első szakasza Oroszországban - közölte kedden a védelmi minisztérium.

2024. Május 22. 07:28, szerda | Külföld

Kibocsátották a kolozsvári metróvonal építési engedélyét

Kibocsátotta a kolozsvári metróvonal építési engedélyét a Kolozs megyei önkormányzat kedden - írta a megyei közgyűlés közleményére hivatkozva az Agerpres.