Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Június 14. 17:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Sikeresen zárult a 2021-es tanév

Sikeresen zárult a 2021-es tanév

Kedden véget ér a tanítási év és kezdődik az iskolákban a vakáció.

A családok helyzetének segítéséért, valamint a tanulók felzárkóztatásáért a tanítást követő két hétben az iskolák 1-8. évfolyamain meg kell szervezni a gyermekfelügyeletet, ahol ezt a szülők igénylik - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a június 29-ig tartó gyermekfelügyeleti időszak az általános iskolákat, valamint a 6. és 8. évfolyamos gimnáziumok 5-8. osztályait érinti. A felügyelet alatt napközi, szakkör, sportfoglalkozás, fejlesztőfoglalkozás, egyéni vagy csoportos tehetségfejlesztő és felzárkóztató foglalkozás egyaránt szervezhető, amennyiben pedagógiai szempontból ez indokolt - írták.

Hozzátették: ha egy tanuló a lakóhelyétől eltérő településen jár iskolába, és ott gyermekfelügyeletben nem tud részt venni, a lakóhelyén működő iskola látja el a felügyeletet.

Az óvodai feladatellátás a nyári időszakban is folytatódik, az Emmi ezzel kapcsolatban külön levélben kérte az óvodák fenntartóit, hogy a pedagógusok szabadságolása és a nyári időszakra időzített esetleges felújítások, karbantartások elvégzése mellett is folyamatosan biztosítsák a gyermekek fogadását és nevelését - ismertették.

Kitérnek arra is: az elmúlt napokban megjelent az emberi erőforrások miniszterének rendelete a 2021/2022-es tanév rendjéről, amely részletesen tartalmazza a következő tanév főbb eseményeit, az érettségi vizsgák, az országos mérések és a tanítási szünetek ütemezését.

A szeptember elsején induló új tanévben korlátozásmentes jelenléti oktatásra számítanak - tudatták.

A közleményben az Emmi megköszönte a pedagógusok, az óvodai és iskolai dolgozók és a köznevelési intézmények valamennyi munkatársának munkáját.

Címkék: iskola, tanév

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.