Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2012. Január 10. 14:05, kedd | Sport
Forrás: Felix Promotion

Sisakcserével javulhat Szabó Krisz

Sisakcserével javulhat Szabó Krisz

Teljesítménydiagnosztikai vizsgálaton vett részt Szabó Krisztián, és a Testnevelési Egyetemen elvégzett tesztek meglehetősen érdekes eredményekkel szolgáltak.

Egy mindenre kiterjedő teljesítménydiagnosztikai vizsgálaton vett részt Szabó Krisztián a Testnevelési Egyetemen, méghozzá a Fit4Race nevű cégnél, amely kifejezetten technikai sportokkal foglalkozókon igyekszik segíteni. Matics Zsolt, a rendszer kitalálója segítségével a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő autókrosszost Petrekanits Máté, Magyarország egyik legjobb sportorvosa vizsgálta meg.

Matics Zsolt elárulta, Krisz többfázisú vizsgálaton vett részt, amelynek keretében először azt nézték meg, milyen testi adottságokkal bír, milyen vázra lehet építkezni, majd következett a nyugalmi vizsgálat („Mintha a motor alapjáraton menne” – jegyezte meg Matics Zsolt), hogy aztán a végén a vita maxima következzen, amelyben a teljes kifáradtság állapotát kellett elérni, illetve az alkotók szavai szerint a motornak el kellett jutnia a maximális fordulatszámra.

„Krisztián átlagosan jó teljesítményt nyújtott, de a légzési adatokból kiindulva azt tanácsoltuk neki, hogy váltson sisakot – mondta Matics Zsolt. – Élettani szempontból könnyebb lenne neki a váltás után. A jövőben is folyamatosan együttműködünk, a nagyobb versenyek előtt folyamatos ellenőrzéseken vesz részt.”

Matics Zsolt azt is elmondta, hogy a Fit4Race-nek ma már mobil laboratóriuma is működik, amellyel a nagy versenyeken a helyszínről tudja segíteni a sportolókat, és akár már pár nappal a futam előtt megmondhatja, sportélettani adatok alapján a sportoló képes-e kihozni magából a maximumot. És ha az értékek nem megfelelőek, a szabályok adta keretek között még „bele is lehet nyúlni” a hátralévő napokba.

„A győzelmet viszont nem tudom garantálni, az nem jósolható emberi tényezőkön, és legfőképp az autón, motoron is múlik. Ezekre nincs és nem is lehet befolyásunk” – fogalmazott Matics Zsolt.
Szerdán Krisztián egy edzésen vesz részt, amelyről beszámolunk és képekkel illusztrálunk.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 04. 07:13, szerda | Sport

Marco Rossi: Köszönöm, Magyarország!

Magyar állampolgársági esküt tett Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya és Cosimo Inguscio másodedző kedden Budapesten, Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében.

2023. Október 03. 15:34, kedd | Sport

Magyar labdarúgó-válogatott - Nagy Zsolt is a keretben

Hosszú sérülését követően újra bekerült a magyar labdarúgó-válogatott keretébe Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia futballistája.

2023. Október 01. 06:00, vasárnap | Sport

A Ferencváros kiütéses győzelmet aratott az örökrangadón

A címvédő Ferencváros rendkívül magabiztos, 6-1-es győzelmet aratott az MTK otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának szombati játéknapján.

2023. Szeptember 29. 08:57, péntek | Sport

Végleg bevette Nyirádot a Korda Racing! Benyó Máté bajnoki címmel zárt a vörös katlanban

Folytatódott a 2023-as Rallycross OB és a Korda Racing újra parádézott Nyirádon. Benyó Máté nemcsak ismét győzni tudott, hanem egy fordulóval a szezon vége előtt megszerezte élete első magyar bajnoki címét a Supercarban.