Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. November 19. 05:20, szombat | Kék hírek
Forrás: mti

Sodrófával pénzt rabolt, mehet a fegyházba

Sodrófával pénzt rabolt, mehet a fegyházba

Jogerősen öt év fegyházbüntetést kapott egy 25 éves férfi, aki fiatalkorú társával tavaly decemberben sodrófával fenyegetőzve rabolta ki a szentpéterúri kocsma pultosát

- tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-t. Beznicza Árpád a csütörtöki ítéletről beszámolva közölte: a 25 éves férfi és 17 éves társa tavaly decemberben úgy döntött, elveszi a szentpéterúri kocsma pultosának táskáját, amikor a férfi hazafelé indul zárás után.

A két tettes magához vett egy sodrófát, és amikor a pultos elindult, az idősebb férfi "rablás" felkiáltással rátámadt. A sodrófával tarkón ütötte áldozatát, majd elvette a táskáját és társával együtt elfutott.

A rablók a zsákmányul megszerzett 162 ezer forintot egymás között elosztották és el is költötték, a sértett táskáját pedig - amelyben az iratai és némi készpénzt tartalmazó pénztárcája volt - elégették.

A Zalaegerszegi Járásbíróság az elsőrendű vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében, valamint okirattal visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek, amiért öt év fegyházbüntetést szabott ki. Fiatalkorú társát bűnsegédként ítélte egy év és 10 hónap szabadságvesztésre, de ennek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet mindkét vádlott esetében jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után