Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 28. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: Rábaköz Info Magazin

Soha nem adom fel!

Soha nem adom fel!

Még van néhány nap a szavazás lezárásáig. Segíts Te is egy szavazással Foki Nikinek és orvosának!

A csornai Foki Nikolett, a Széchenyi István Egyetem hallgatója két éve nagyon súlyos balesetet szenvedett, nyaktól lefelé teljesen megbénult, lélegeztetőgépre szorult hosszú ideig. Orvosra, dr. Fodor Gábor a lehetetlennel is szembe fordulva igazi kis csodákat ért el, és azóta is próbálja könnyebbé tenni Niki életét. A győri kórházban dr. Fodor Gábor volt éppen ügyeletes, ő vette át a mentőktől a súlyosan sérült lányt, és azóta is vele van, követi a sorsát, napi kapcsolatot tart vele. Niki kezdetben folyamatosan lélegeztetőgépre szorult. A kórházban sokan segítették, és Fodor doktor volt az, aki kijárta, hogy Nikit egy különleges eljárással meg tudják műteni Svédországban, pontosan egy évvel a szörnyű baleset után. Rekeszizom pacemakert ültettek a szervezetébe, és napközben már nem szorul lélegeztetőgépre. A laptopját szemmozgásával tudja irányítani, így tarthatja a kapcsolatot a külvilággal és ennek segítségével készíthette el önmaga azt a szórólapot, amin ezt írta:
-„Soha nem adom fel!”- ezt mondta nekem a legfontosabb pillanatokban. Ez a mondat cseng a fülemben minden rosszabb pillanatban, mert tudom, ha lesz egyszer megoldás, hogy talpra álljak, ő megtalálja nekem. Fodor doktor nem csak orvos, hanem a legjobb barátom is lett, aki éjszakákat nem sajnálva keresi a megoldást a napjaim megkönnyítésére.

Niki jelölte Fodor doktort a Szent-Györgyi Albert Orvosi díjra, amiben március 6-án kedden az egyetemen diáktársai és sok önkéntes is támogatták. A szaktársai mindenkinek segítettek, hogy minél többen szavazzanak az interneten Fodor doktorra. Az eseményen megjelent és segített Görbicz Anita mellett Laklóth Anna válogatott kosárlabdázó, az ETO és a Gyirmót több labdarúgója is.

A rendezvényen Dr Fodor Gáborral beszélgettünk.
- Az orvos szemével milyen beteg a Niki? Könnyű vele együtt dolgozni?
- Nem mondanám, hogy beteg. Nikit igyekszünk a társadalomba a balesete előtti szintre visszaintegrálni. Ezért nem mondanám, hogy beteg, szellemileg ép és egészséges, ez a legfontosabb.
- Orvos páciens kapcsolatban nagyon fontos a bizalom, hogy a páciens higgyen az orvosában. Az orvos tud-e tanulni valamit a páciensétől?
- A legfontosabb, hogy az álmokért küzdenünk kell. Nekem is volt egy álmom, hogy Nikit kijuttassuk, az életminőségét javítsuk. Ezt elértük. A küzdeni akarás mindennél fontosabb. Ez az orvosra is igaz. Ezért lettünk orvosok, ez a dolgunk. Legalább ilyen fontos a folyamatos tanulás, képezzük magunkat, legyünk mindig felkészültek minden eszközből, gyógyító eljárásból, mindenből, ami a ránk bízott embereket segítheti.

Nikit sok ismerős, barát és néhány sorstárs is köszöntötte, folyamatosan körülvették a régi és új ismerősök, de vele is tudtunk pár szót váltani. Elmondta, hogy november óta él újra csornai lakásukban. Mivel folyamatos 24 órás felügyeletet igényel, édesanyja van vele otthon, és rengeteget segít az édesapja és a testvére is.
- Eljöttél Csornáról Győrbe erre a rendezvényre. Miért fontos neked a doktor úr támogatása, jelölése az év orvosa díjra?
- Nagyon nagy dolgot vitt véghez azzal, hogy elsőként behozta Magyarországra a rekeszizom pacemaker-t. Szeretném, ha elismernék a munkáját, viszonozni, amit értem tett.
- Láthatólag sokat segített a műtét, hiszen nem kell kórházban lenned, és most itt lehetsz az egyetemen. Milyen érzés újra itt? Mik a további terveid?
- Furcsa érzés itt lenni, a balesetem előtt voltam utoljára az egyetemen. Sok emlék köt ide, sok ismerős jött, hogy találkozhasson velem, ez nagyon jólesik. Folyamatosan érzem a szeretetet. Eldöntöttem, hogy megírom a szakdolgozatomat. A legfontosabb cél, hogy bejussak valamilyen rehabilitációra, ahol további segítséget kaphatok.

A nap egyik meglepetése volt, hogy az egyetemisták a hallgatói önkormányzat szervezésében egy táncos flashmob-bal köszöntötték Nikit.
Niki édesanyja Gabi elmondta, a család vágya, hogy Niki hasznos rehabilitációs kezeléshez juthasson. Magyarországon erre nincs lehetősége, a külföldi kezelés viszont iszonyúan drága. Ők reménykednek, és megköszönik annak a rengeteg embernek a segítségét, akik eddig is mellettük álltak. Mindenkinek, aki együttérez velük, aki segített Csornán, Győrben, és mindenhol, ahol Nikivel megfordultak, vagy csak eljutott a híre.

Ez a cikk azért született, hogy segítsük megvalósulni Niki és Dr Fodor Gábor közös álmát, hogy Niki napról napra, hónapról hónapra, évről évre jobban legyen, találja meg a tudomány azokat a megoldásokat, amik segíthetik Nikit és sorstársait. Azért is született ez a cikk, hogy segítsünk Nikinek abban, hogy köszönetet mondhasson orvosának a gondoskodásért, hogy mások is lássák és megértsék, milyen fontos ez.
Kérünk mindenkit, szavazzon az interneten Dr Fodor Gáborra, és segítsünk Nikinek!
A szavazás menete: (kattintás a linkre)
szentgyorgyialbertorvosidij.hu/szavazas/
Az oldalon található orvos keresőbe írják be: Fodor Gábor
Figyelem! A szavazás akkor érvényes, ha a szavazásról kapott email-ben található linkre kattintva a szavazatukat megerősítik!
Egy email címről egyszer lehet szavazni.

Szavazzunk minél többen! A szavazást március 31-én zárják le.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.