Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Augusztus 25. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Sok napsütés és kánikula várható az utolsó augusztusi hétvégén

Sok napsütés és kánikula várható az utolsó augusztusi hétvégén

Augusztus utolsó hétvégéjén visszatér a kánikula, többfelé akár 35 Celsius-fok is lehet. Emellett sok lesz a napsütés, helyenként lehet zápor, zivatar

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken az Alföldön és a Dél-Dunántúlon derült, napos időre lehet számítani csapadék nélkül. Ugyanakkor a Nyugat-Dunántúl és az Északi-középhegység felett a többórás napsütés mellett már több lehet a gomolyfelhő, és ezeken a területeken délután, este zápor, zivatar is előfordulhat.

Napközben több helyen megélénkül a szél is. A minimumhőmérséklet 10-17 fok között valószínű, de az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet. Napközben 29-33 fokig melegszik a levegő.

Szombaton is sok lesz a napsütés. Északon délután, este több lehet a gomolyfelhő, és ott néhol zápor, zivatar is kialakulhat. Zivatarok környezetében a szél is megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-18, a legmagasabb hőmérséklet 30-35 fok között valószínű.

A sok napsütés mellett vasárnap is főként az ország északi felén alakulhat ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatar környezetében lehet erős a szél. A leghidegebb órákban 14-19 fok lehet. A nappali maximumok 30-35 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni