Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2012. Április 04. 07:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Sok orvos a neten keres gyógymódokat

Sok orvos a neten keres gyógymódokat

Egy 2011-es felmérés szerint az amerikaiak 60 százaléka keres információt az egészségügyi állapotáról az interneten mielőtt döntene arról, hogy orvoshoz megy.

Ami rosszabb, hogy az adatok szerint az amerikai orvosok több mint fele is használja a Google-t, a Yahoo-t vagy más keresőket, hogy megállapítsa páciense betegségét és gyógymódot találjon rá.

Hogy miért van ez a nagy bizalom az internet felé az egészségügyi állapotot illetően? Minden bizonnyal a könnyű elérhetőség miatt. A páciensek aggódnak amiatt, hogy lehet, hogy betegek, míg az orvosokat az időhiányuk miatt akarnak mihamarabb válaszokat adni a pácienseik problémáira.

Egy érdekes új tanulmány szerint, amelyet Virginia Kwan, az Arizonai Egyetem egyik kutatója végzett, hogyha az emberek folyamatosan olvassák a különböző betegségek tüneteit, akkor gyakrabban gondolják, hogy rendelkeznek is annak a betegségnek a tüneteivel.

Habár vitathatatlanul vannak előnyei annak, hogyha rendelkezünk információval a különböző betegségekről, a döntést a diagnózisról feltétlenül hagyjuk az orvosokra. Kwan elmondja, hogy az emberek rendszeresen érkeznek az orvosokhoz saját maguk által alkotott diagnózisokkal a feltételezett betegségükről. Néha ez pontos, néha nem.

Még fontosabb kiemelni azt, hogy az orvosok számára a legfontosabb forrásokat ne az online keresők, hanem inkább egészségügyi konferenciák, orvosi kiadványok vagy kollégákkal való konzultálás szolgáltassa - írja a Fox News.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 18:09, hétfő | Belföld

Visszaáll az eredeti menetrend a szobi vonalon

Keddtől visszaáll az eredeti menetrend a szobi vonalon - közölte a MÁV Zrt. hétfőn az MTI-vel.

2022. Augusztus 15. 16:03, hétfő | Belföld

Több mint 200 millió forinttal károsította meg a munkáltatóját

Vádat emeltek egy autószalon dolgozója ellen, aki úgy értékesített 24 járművet, hogy a több mint 223 millió forintos vételárát elsikkasztotta, megkárosítva így az értékesítő céget

2022. Augusztus 15. 14:01, hétfő | Belföld

Halálos lakástűz nyomaira bukkantak a baranyai Kétújfalun

Lakástűzben meghalt egy idős ember a Baranya megyei Kétújfalun - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

2022. Augusztus 15. 08:54, hétfő | Belföld

Halálos baleset történt Bács-Kiskun megyében

Halálos baleset történt hétfő hajnalban a Bács-Kiskun megyei Apostagnál - közölte a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.