Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Március 12. 13:32, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Sok újdonság Orfű előtt

Sok újdonság Orfű előtt

Budavári Zoltán - Kovács Szabolcs. Laroco Msc A123, Tesztrally - Orfű-Abaliget, 2014.03.15-16

Budavári Zoltán hosszú évek után kategóriát vált 2014-ben. A márka marad, de idén a 3-as géposztályban igyekszik a lehető legtöbb bajnoki pontot összegyűjteni a korábbi kétszeres S Csoportos bajnok. Az autó tehát egy homológ Mitsubishi Lancer EVO IX-es, amit Miskolcon készít fel Kovács Tamás és csapata, akik két éve már építettek egy bajnok autót. Zoli szerint a rali nem csak a motor teljesítményről szól, hanem inkább a futóműről, a gumikról, beállításokról, a hajtásról, ezért az idei autó sokkal jobb, mint a tavaly használt Lancer.

Nem csak az autó és a csapat, de a navigátor személye is változik a 2014-es szezonra. Idén Kovács Szabolcs, a Rally Napló riportere diktálja az itinert az N csoportos Lancerben. Szabolcsnak van már némi előképzettsége, navigált már Mitsubishiben, indult rallye sprinteken.

A Budavári - Kovács kettős, első alkalommal Orfűn próbálja ki a Mitsubishit, akkor fognak először együtt dolgozni így hárman, élesben. A Teszt Rallye-n a csapat elsődleges feladata, hogy megtalálják a megfelelő beállításokat az autóhoz, amiket a Miskolc Rallye-n is használnak majd.

A hétvégi Teszt Rallye-n, a Mecsek Rallye-ról már jól ismert „orfűi hosszú gyors” kör részét, az Orfű - Abaliget - Orfű szakaszt öt alkalommal teljesíti majd a mezőny két irányban. A verseny távja: 49,65 km.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.