Városlista
2022. június 30, csütörtök - Pál

Hírek

2011. December 20. 13:51, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Sokakat álmukban ölt meg

Sokakat álmukban ölt meg

Megközelítette az ezret helyi idő szerint kedd reggelre a Fülöp-szigetek déli részét sújtó árvíz halálos áldozatainak a száma – közölte a helyi katasztrófavédelem.

A vöröskereszt előző nap 900 főre becsülte az eltűntek számát, de a katasztrófavédelem szóvivője azt mondta, nem lehet tudni, pontosan hány ember tűnt el. A hatóságok elveszítették a fonalat. A legtöbb halálesetet – 579-et – Cagayan de Oro településről jelentették, a második legtöbbet – 279-et – Iliganból. Benigno Aquino államfő kedden ellátogat a katasztrófa sújtotta térségbe, hogy a helyszínen tájékozódjon a helyzetről.

A Washi trópusi vihar péntek éjjel csapott le Mindanao-szigetre. Rövid időn belül hatalmas mennyiségű eső esett – annyi, mint máskor egy hónap alatt –, ami hirtelen áradásokat idézett elő. Sok embert álmában ölt meg a váratlan természeti csapás. Az árvíz és földcsuszamlások egész falvakat söpörtek el, hidak omlottak össze, és sok helyen megszűnt az áramszolgáltatás.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 16:08, csütörtök | Külföld

Horvátország üzemanyag-támogatásokkal segítené a rászorulókat

A horvát kormány szeptembertől kibővítheti energiasegély-csomagját, és a szociálisan leghátrányosabb helyzetűeket üzemanyag-támogatásokkal segítheti, utalványos rendszerben

2022. Június 30. 12:03, csütörtök | Külföld

Tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte Salah Abdeslamot a párizsi különleges esküdtszék

Tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte szerdán a 2015. november 13-i, 132 halálos áldozatot követelő párizsi iszlamista merényletsorozatot végrehajtó terrorkommandó egyetlen

2022. Június 30. 07:00, csütörtök | Külföld

Az EU az ízesített, párologtatható dohánytermékek betiltását javasolja

Az Európai Bizottság az ízesített, párologtatható dohánytermékek uniós forgalmazásának betiltását javasolja - olvasható a brüsszeli testület szerdai sajtóközleményében.

2022. Június 29. 17:04, szerda | Külföld

Joe Biden felesége és lánya is felkerült az orosz feketelistára

Újabb 25 amerikai állampolgárnak, köztük Joe Biden amerikai elnök feleségének és lányának tiltották meg válaszintézkedésként a beutazást Oroszországba az orosz külügyminisztérium kedden kiadott közleménye szerint.