Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Március 19. 14:37, hétfő | Helyi
Forrás: Soproni Tűzoltóság

Soproni tűzoltó miniszteri kitüntetése

Soproni tűzoltó miniszteri kitüntetése

Horváth Ákos tűzoltó törzszászlós Bátorságért Érdemjelet kapott

2012. március 14 én a Budapesten Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette Horváth Ákos tűzoltó törzszászlóst, a soproni tűzoltóság szolgálatparancsnok helyettesét.

2012.január 20 –án Lövőn egy autószerelő műhelyben keletkezett tűzesetnél Horváth Ákos irányította a beavatkozó tűzoltó egységeket. A tűzben több gázpalack volt, amelyek közül az acetilén közvetlen tűzhatásnak volt kitéve. A palackot az épületből Horváth Ákos hozta ki, a hőkamerás vizsgálat egyértelmű folyamatos melegedést igazolt, ezért a környező utcákat valamint a 84 –es főutat egy időre le kellett zárni. ( Az acetilén palackban nagy hő hatására öngerjesztő folyamat indul be , amelyet hűtéssel csak lassítani lehet) A palackot a győri mesterlövészek lőtték ki , ezzel hárult el végleg a robbanásveszély.
A tűzoltó egységek irányítása, és a robbanásveszélyes környezetben való tűzoltás kiváló szakmai munka , a szolgálat parancsnok személyes példamutatása és felelősség vállalása példa értékű volt, amelyet személyesen is tapasztaltam a kárhelyen : mondta Molnár Sándor alezredes soproni tűzoltóparancsnok.

A kitüntetés nem csak az enyém, hanem mindenkié, aki részt vett a tűzeset felszámolásában.- mondta Horváth Ákos.

Horváth Ákos tűzoltó törzszászlós. 2002. augusztus 1-jén beosztott tűzoltóként kerülta soproni tűzoltóság állományába. Jelenleg szolgálatparancsnok-helyettesi feladatokat lát el. Munkája mellett a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi EgyetemBolyai János Katonai Műszaki Karán Védelmi Igazgatás szak tűzvédelmi szakirányon végzős hallgató.

Címkék: Sopron, tűzoltóság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?