Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Október 14. 07:00, péntek | Belföld
Forrás: Ügyészség

Sorozatbetörők ellen emelt vádat az Ügyészség

Sorozatbetörők ellen emelt vádat az Ügyészség

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt 8 betörés és 1 betörési kísérlet miatt három, többszörösen büntetett előéletű férfival szemben. Ketten 2020 és 2021 nyara között Budapest észak-budai részén és szerte az országban követtek el bűncselekményeket, míg társuk az egyik budai cselekménynél töltött be figyelő szerepet.

A vádirat szerint egy 60 és egy 59 éves férfi részben önállóan, részben egymással együttműködve követett el betöréseket Budapest II. és III. kerületében, valamint Karancsalján, Győrött, Balatonfűzfőn, Diósdon, Vácott és Veszprémben. Az egyik budai betörésnél figyeléssel segített az ügy harmadik vádlottja, egy 57 éves férfi.

A terheltek lakásokba, családi házba, panzióba és üzletekbe is betörtek, felfeszítették az ajtókat, feltörték a zárakat, és így összesen több mint 58 millió forintnyi értékhez jutottak. Többnyire széfeket, készpénzt és ékszereket vittek el, azonban 2021. február 28-án egy III. kerületi gyorsétkezdéből – a kassza kiemelése mellett – botmixert, késélezőt, nyershúst és gyorsfagyasztott termékeket is elloptak. Másnap éjjel visszatértek az étkezdébe, megbontották annak a szomszédos antikvitással közös falát, és antik órákat, vázákat és ékszermérleget zsákmányoltak. A két vádlott 2021 tavaszán egy balatoni panzióba is betört.

Az 59 éves férfi egy csomagküldő automata rekeszeit is felfeszítette, illetve egy éjjel egy lakberendezési áruházból is eltulajdonított egy pénzkazettát.

A 60 éves férfi 2022 májusában egy II. kerületi lakásba kísérelt meg betörni, ekkor társa volt az ügy harmadik vádlottja, aki figyeléssel segítette a cselekményt.

---------------------------------------------------------------------------------

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a 60 éves férfi, mint többszörös és különös visszaeső, míg az 59 éves férfi, mint többszörös visszaeső ellen több rendbeli üzletszerűen, és részben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és lopás kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra, harmadik – szintén többszörös és különös visszaeső – társukat pedig lopás bűntettének kísérletével vádolja mint bűnsegédet. Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a több bűncselekménnyel vádolt két férfit fegyházbüntetésre ítélje és zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, harmadik társukkal szemben pedig végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki.

A 60 éves férfi bűnügyi felügyelet alatt áll, 59 éves társa pedig letartóztatásban van.

A videón a panzióba való bejutás, az étkezdésben, és a lakberendezési áruházban elkövetett bűncselekmény részletei láthatóak.

A fotókat a a rendőrség a helyszíneken készítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.