Városlista
2024. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2022. Október 14. 07:00, péntek | Belföld
Forrás: Ügyészség

Sorozatbetörők ellen emelt vádat az Ügyészség

Sorozatbetörők ellen emelt vádat az Ügyészség

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt 8 betörés és 1 betörési kísérlet miatt három, többszörösen büntetett előéletű férfival szemben. Ketten 2020 és 2021 nyara között Budapest észak-budai részén és szerte az országban követtek el bűncselekményeket, míg társuk az egyik budai cselekménynél töltött be figyelő szerepet.

A vádirat szerint egy 60 és egy 59 éves férfi részben önállóan, részben egymással együttműködve követett el betöréseket Budapest II. és III. kerületében, valamint Karancsalján, Győrött, Balatonfűzfőn, Diósdon, Vácott és Veszprémben. Az egyik budai betörésnél figyeléssel segített az ügy harmadik vádlottja, egy 57 éves férfi.

A terheltek lakásokba, családi házba, panzióba és üzletekbe is betörtek, felfeszítették az ajtókat, feltörték a zárakat, és így összesen több mint 58 millió forintnyi értékhez jutottak. Többnyire széfeket, készpénzt és ékszereket vittek el, azonban 2021. február 28-án egy III. kerületi gyorsétkezdéből – a kassza kiemelése mellett – botmixert, késélezőt, nyershúst és gyorsfagyasztott termékeket is elloptak. Másnap éjjel visszatértek az étkezdébe, megbontották annak a szomszédos antikvitással közös falát, és antik órákat, vázákat és ékszermérleget zsákmányoltak. A két vádlott 2021 tavaszán egy balatoni panzióba is betört.

Az 59 éves férfi egy csomagküldő automata rekeszeit is felfeszítette, illetve egy éjjel egy lakberendezési áruházból is eltulajdonított egy pénzkazettát.

A 60 éves férfi 2022 májusában egy II. kerületi lakásba kísérelt meg betörni, ekkor társa volt az ügy harmadik vádlottja, aki figyeléssel segítette a cselekményt.

---------------------------------------------------------------------------------

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a 60 éves férfi, mint többszörös és különös visszaeső, míg az 59 éves férfi, mint többszörös visszaeső ellen több rendbeli üzletszerűen, és részben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és lopás kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra, harmadik – szintén többszörös és különös visszaeső – társukat pedig lopás bűntettének kísérletével vádolja mint bűnsegédet. Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a több bűncselekménnyel vádolt két férfit fegyházbüntetésre ítélje és zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, harmadik társukkal szemben pedig végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki.

A 60 éves férfi bűnügyi felügyelet alatt áll, 59 éves társa pedig letartóztatásban van.

A videón a panzióba való bejutás, az étkezdésben, és a lakberendezési áruházban elkövetett bűncselekmény részletei láthatóak.

A fotókat a a rendőrség a helyszíneken készítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 06:00, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: a paksi bővítés teljes és általános mentességet kapott a szankciós intézkedések alól

Sikerült megvédeni a magyar nemzeti érdekeket az Európai Unió újabb orosz szankciós csomagjával szemben is, a paksi bővítés teljes körű és általános mentességet kapott a büntetőintézkedések alól, így a beruházás felgyorsítható

2024. Június 25. 06:00, kedd | Belföld

Giorgia Meloni: támogatjuk Magyarország uniós elnökségi programját

Róma támogatja Budapest uniós elnökségi programjának prioritásait, így a demográfiai csökkenés jelentette kihívást, a versenyképesség növelését, az európai védelem erősítését

2024. Június 24. 12:28, hétfő | Belföld

Átvették megbízólevelüket az EP-képviselők

Átvették megbízólevelüket hétfőn a júniusi európai parlamenti (EP-) választáson mandátumot szerzett képviselők.

2024. Június 24. 12:27, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 13 vármegyében és Budapesten lesz szúnyoggyérítés a héten

Tizenhárom vármegyében és Budapesten, összesen 84 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat a héten a szakemberek