Városlista
2022. augusztus 11, csütörtök - Zsuzsanna

Hírek

2017. Október 11. 16:37, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Spielberg nyolcvanas évekbeli sci-fi tévésorozatát folytatja az Apple

Spielberg nyolcvanas évekbeli sci-fi tévésorozatát folytatja az Apple

Steven Spielberg harminc évvel ezelőtt futó sci-fi tévésorozatát folytatja az Apple Inc.

Az iPhone-gyártó ezzel a dobással akarja elkezdeni online előfizetős videoszolgáltatását, amellyel konkurenciát teremtene a Netflixnek, az Amazonnak, a Hulunak és az HBO-nak.

Spielberg Amazing Stories című antológiáját 1985 és 1987 között az NBC televízió sugározta. A sci-fit horror elemekkel vegyítő sorozat öt Emmy-díjat nyert, bár nem volt kiugró nézettsége. Az Apple most 10 új epizód elkészítéséről tárgyal a rendező-producerrel. A szériához a filmsztárok élvonalából válogatnának színészeket, a produkciót Spielberg Amblin Television cége és az NBCUniversal készítené az Apple számára.

Egyelőre nem világos, hogy a sorozatot milyen digitális platformokon lehet majd megnézni és mikor fog debütálni. Az Apple még nem beszélt arról, hogy esetleg az iTunes Store-ban teszi-e hozzáférhetővé a saját fejlesztésű tévésorozatát, ahol más cégek által gyártott tartalmakat is árul.

Az Apple számos hollywoodi stúdióvezetővel egyeztetett korábban arról, hogy elindítaná saját tartalomszolgáltatását, s ehhez A-listás sztárokat, producereket, írókat keres. "Tényleg a legjobb minőséget akarják megvalósítani ebben is, hogy illeszkedjen az Apple-brand elvárásaihoz" - állította egy meg nem nevezett forrás az Apple-stratégia ismeretében.

A technológiai óriáscég olyan, már lábukat megvetett versenytársakkal akar kiállni, mint a Netflix vagy az HBO, miközben a Facebook is a saját tartalomszolgáltatás felé tesz lépéseket.

Iparági források szerint az Apple a saját tartalomelőállítás elindításába egymilliárd dollárt (262 milliárd forintot) fektet, míg a Netflix jövőre már ennek hétszeresét költi műsoraira.

Az Amazing Stories epizódonkénti ára a The Wall Street Journal szerint ötmillió dollár (1,3 milliárd forint) fölött lesz.

Spielberg 1971-ben a Párbaj című, az ABC televízió számára forgatott tévéfilmmel alapozta meg hírnevét, majd a hetvenes évek közepétől robbant be a mozi világába a Sugarlandi hajtóvadászattal és A cápa című horrorfilmmel. Az Oscar-díjas rendező olyan nagy hatású produkciókat forgatott, mint az E.T., az Indiana Jones-sorozat, a Jurassic Park, a Különvélemény vagy a Ryan közlegény megmentése és a Schindler listája.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 09:07, csütörtök | Bulvár

Milky Chance a Szigeten: a YouTube gyermekei vagyunk

A YouTube gyermekei vagyunk, sokat köszönhetünk a csatornának, és a közösségi médiát igyekszünk tudatosan használni.

2022. Augusztus 10. 13:08, szerda | Bulvár

Kiderült, hogy kik a Sziget legdrágább előadói

A szerdán kezdődő Sziget fesztivál két legdrágább fellépője Justin Bieber és Dua Lipa, a nagyszínpados sztárelőadókra fordított költségvetés nagyságrendileg több millió euró

2022. Augusztus 08. 12:08, hétfő | Bulvár

Októbertől látható a mozikban az egészestés Toldi

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Kecskemétfilm.

2022. Augusztus 04. 15:22, csütörtök | Bulvár

II. Hajdúdorogi Amatőr Strandfoci Bajnokság

Idén második alkalommal került megrendezésre a strandfoci bajnokság Hajdúdorogon, amelynek töretlen népszerűségét jól jelzi, hogy 20 csapat jelezte nevezési szándékát,