Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2015. Április 02. 13:00, csütörtök | PR
Forrás: saját forrás

Spóroljon az ablakkal!

Spóroljon az ablakkal!

Ablakon kidobott pénz – tartja a mondás a felesleges költekezésről.

A rosszul szigetelt vagy elöregedett nyílászárókon keresztül nem csak képletesen, de valóságosan is szórjuk a vagyonunkat, hisz fölöslegesen és drágán fűtjük az utcát.

A téli időjárás után érdemes nyílászárókat cserélni, ha soknak találja az elmúlt hónapokban fűtésre költött összeget. Azért tegyük gyorsan hozzá azt is, hogy az mostani tél nem volt nagyon hosszú és valamivel enyhébb is volt a szokásosnál, a szélre viszont itt a Rábaközben nem lehet panasz. Egy régi, rosszul szigetelt ablaknál gyorsan kiszökik a szoba melege.

Ha már az ajtó-ablakszigetelésén gondolkodunk, esetleg már meg is született a családi döntés, érdemes szakemberrel egyeztetni, hogy milyen megoldást javasol az adott körülmények között. Hasznos lehet a tervezésnél ha a lakás, ház adottságait figyelembe véve készül egy helyszíni felmérés, majd annak megfelelően egy árajánlat, így nem éri meglepetés a megrendelőt, amikor a munkák végeztével benyújtják a számlát. Érdemes több helyről is árajánlatot kérni, ha nincs tapasztalatunk az aktuális árakról. Nem árt, ha ismeri az adott vállalkozást, ugyanis gyakori, hogy idegen cégek előleget kérnek, majd soha többé nem látjuk őket és a pénzünket sem. Bízzon a helyi vállalkozókban!

Az ablakok cseréjekor dönteni kell, hogy műanyag- vagy fa-, legritkábban fémkeretes megoldásra voksolunk-e. Energiatakarékosság szempontjából nincs különbség a két megoldás között, mégis sok tekintetben eltérnek egymástól. Az előre gyártott, műanyag tokos rendszerekkel általában gyorsabban dolgoznak a mesterek, beépítése is egyszerűbb, utólagos kezelést, gondoskodást nem igényel. A fa keretek esztétikusabbnak és igényesebbnek számítanak, otthonosabbá teszik a helyiségeket. Ha ilyet választunk tisztában kell lennünk azzal, hogy a fa folyamatos kezelést, ápolást igényel, vagyis félévente, évente érdemes egyszer favédő anyaggal átkenni, hogy a nedvesség és a hőkülönbség ne okozzon hosszú távon károsodást benne.

A felújításra költött pénz megtérül és érdemes észben tartani, hogy a jól szigetelt lakás nem csak a hideg, de a nyári forróság ellen is véd.

További információkért elég a hirdetésekre kattintani!


Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 18:24, péntek | PR

A vállalatok javában radírozzák a Fordista-modelleket

Egy átfogó kutatás a napjainkban zajló történelmi jelentőségű változásokra világított rá.

2021. November 30. 17:07, kedd | PR

Költséghatékonyabbak és energiatakarékosabbak az elektromos buszok, mint a dízelek

Nemzetközi tesztprogram vizsgáztatja a magyar fejlesztésű elektromos Ikarus buszt.

2021. November 29. 17:00, hétfő | PR

Műemléki Piarista Kollégiumot újít fel a Jánosik Kft.

Folytatódik a sátoraljaújhelyi piarista kollégium felújítása. A sikeres első ütemi rekonstrukció után, most a belső terek korszerűsítésén a sor.

2021. November 28. 17:49, vasárnap | PR

Országos webáruházat indított a csornai vadászbolt

Emellett az Arany János utca 8-as szám alatt található üzlet továbbra is várja a vásárlóit.