Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. December 21. 06:01, szerda | Sport
Forrás: mno.hu

Suárez nyolc meccset kapott rasszizmusért

Suárez nyolc meccset kapott rasszizmusért

Az Angol Futballszövetség (FA) nyolc mérkőzésről tiltotta el a Liverpool csatárát, amiért rasszista megjegyzéseket tett a Man United védőjére, Patrice Evrára.

Az uruguayi csatár az eltiltás mellett 80 ezer fontnyi büntetést is kénytelen befizetni, az ítélet ellen 14 napig fellebbezhet.

Az FA hivatalos közleménye részletesen, pontokba szedve tárgyalja Suárez bűneit, ezek szerint az október 15-én rendezett Liverpool–Manchester United bajnoki mérkőzésen sértő szavakkal inzultálta Evrát, mely megjegyzések egy része ellenfele bőrszínére, illetve etnikai hovatartozására utalt.

Suárez az ügy kirobbanása óta folyamatosan tagadja a vádakat, s menedzsere, Kenny Dalglish is őt támogatja. Sőt, Gus Poyet, korábbi uruguayi válogatott játékos bíróságra is hajlandó menni azért, hogy bizonyítsa honfitársa ártatlanságát.

A Fulham menedzsere, Martin Jol szerint is képtelenség a Suárez elleni vád, míg Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere természetesen saját játékosát támogatja az ügyben.

Suáreznek így a Wigan, Blackburn, Newcastle, Manchester City, Oldham (FA-kupa), Manchester City (Ligakupa), Stoke és Bolton elleni meccseket kell majd kihagynia.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.