Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Június 08. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Súlyos balesethez, égő családi házhoz is vonultak a rábaközi tűzoltók a múlt héten

Súlyos balesethez, égő családi házhoz is vonultak a rábaközi tűzoltók a múlt héten

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten hetvennégy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.

A tűzesetek és műszaki mentések során heten sérültek meg.

Hétfőn délelőtt összeütközött egy teherautó és egy személygépkocsi Csornán, a 85-ös főút belterületi szakaszán, a Gyöngyvirág utca közelében. Egy ember beszorult a személyautóba, Őt a műszaki mentést végző csornai hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével emelték ki, majd átadták a mentőknek. Az egységek áramtalanították a személygépkocsit. A műszaki mentés és helyszínelés idejére az érintett útszakaszt lezárták, de a mellette lévő szervizúton haladt a forgalom.

Tűz keletkezett kedden éjszaka Kapuváron egy Sport utcai ház konyhájában, amely átterjedt a konyhával egy légtérben lévő nappalira. A kapuvári és a csornai hivatásos tűzoltók a lángokat elfojtották, megakadályozva, hogy a tűz továbbterjedjen a padlásra is, majd átszellőztették az épületet. A tűzeset során nem sérült meg senki, a házban lakó család rokonokhoz költözött.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy lakatlan kétszintes családi ház tetőszerkezete Mosonszentmiklóson, az Akácos utcában csütörtökön délután. A helyszínre a lébényi és a győri hivatásos, valamint a mosonszentmiklósi és a börcsi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik közös erővel fékezték meg a lángokat. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó Lébény határában, a Kormos István utcában pénteken délben. A tűzesethez a lébényi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eloltották a lángokat. A tűzeset során nem sérült meg senki.

Szombaton délben kigyulladt egy autómentő gépkocsi Győrben, a Mártírok útján. A győri hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat. A tűz nem terjedt át a mellette álló járművekre, azonban a nagy hőhatás miatt károsodtak az autók.

Címkék: baleset, tűz, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 16:00, péntek | Helyi

Közlekedés fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban

Óvatosan vezessenek a vasúti átjáróban!

2024. Április 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.