Városlista
2023. november 29, szerda - Taksony

Hírek

2022. Október 26. 12:32, szerda | Belföld
Forrás: Ügyészség

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség a munkáltatójára késsel támadó kamionsofőr ügyében

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség a munkáltatójára késsel támadó kamionsofőr ügyében

Felfüggesztet börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki késsel támadt munkáltatójára. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásáért fellebbezett.

A Fővárosi Főügyészség 2021 őszén emelt vádat egy akkor 42 éves férfi ellen, emberölés kísérlete és súlyos testi sértés elkövetése miatt. Az elkövető 2020 januárjában munkáltatója csepeli telephelyén az általa vezetett tehergépjármű miatt szóváltásba keveredett a sértettel. Ennek során egy 13,5 cm pengehosszúságú kést vett elő és azzal munkáltatója nyaka felé szúrt. A támadást annak jelenlévő fia ráfogással hárította el, aki bal keze érzékkieséssel járó, maradandó fogyatékosságát szenvedte el ennek következtében. A mentőket a telephely biztonsági őre riasztotta, a támadót a kiérkező rendőrök elfogták.

A Fővárosi Törvényszék 2022. augusztus 30-án kihirdetett ítéletével a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és maradandó fogyatékosságot eredményező testi sértés bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és halmazati büntetésül 1 év és 9 hónap, végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

A határozat ellen az ügyész súlyosabb jogi minősítés, emberölés bűntette kísérletének megállapításáért, valamint végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabásáért fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához előterjesztett másodfokú indítványával a fellebbezést fenntartotta, mert a nyakra irányuló késszúrás alkalmas volt a sértett életének kioltására, amellyel az elkövetőnek a támadásakor számolnia kellett.

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

90 százalék fölé emelkedhet az egyszer használatos ital palackok visszagyűjtési aránya

Az új visszaváltási rendszerrel a mostani 40 százalék körüli szintről 90 százalék fölé nőhet az egyszer használatos italos palackok visszagyűjtési aránya

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: életben lévő magyar túszról kaptunk információt az izraeli hatóságoktól

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, amely szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van és jelenleg is a Hamász terrorszervezet foglya - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

A Tisza vize megérkezett Debrecenbe

2023. November 28. 13:39, kedd | Belföld

MÁV: nyolc év után újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között

Nyolc év után, napi 5 vonatpár közlekedtetésével újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.