Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2012. Április 19. 07:07, csütörtök | Külföld
Forrás: OrintPress

Svájc tovább szigorít

Svájc tovább szigorít

Nem tartott sokáig az IMF jobb világgazdasági prognózisára emelkedő tőzsdei hangulat. Szerda kora délutánra ismét csökkeni kezdtek az európai tőzsdeindexek, ezzel párhuzamosan pedig a magyar börze is.

A forint euróval szembeni árfolyama ismét a 297-es szint felett ingázik, míg a svájci frankot 247 és 248 között jegyzik. Ha már Svájc. A helvét jegybank tovább szigorította az alkalmazottai tőkepiaci műveleteit korlátozó szabályokat.

Minden alkalmazottjára kiterjesztette azt a rendelkezést, hogy 20 ezer frank fölötti valutaügyleteikre előzetes jóváhagyást kell kérniük. Sőt, az alkalmazottak magánemberként végrehajtott pénzügyi műveleteinek ellenőrzésére és felügyeletére külön osztályt alakítottak. A szigorításokat az után vezették be, hogy a bank korábbi elnöke, Philipp Hildebrand januárban lemondásra kényszerült, miután kiderült, hogy a felesége 60 ezer frank profitra tett szert egy devizavásárláson. Mindezt annak köszönhetően, hogy két nappal később a Svájci Nemzeti Bank beavatkozott a devizapiacon. A bankelnök tagadta, hogy a felesége belső információval élt volna vissza, a profitot pedig jótékony célra átutalta. Annak az - egyelőre meg nem nevezett - személynek, aki az ügyet kiszivárogtatta, ugyanakkor felmondtak, és rövidesen büntetőperben kell felelnie tettéért. Megsértette ugyanis a svájci banktitokra vonatkozó rendelkezést.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.