Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 02. 14:25, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Szabadságolási gondok a Tescóban

Szabadságolási gondok a Tescóban

Két dolgozó nem mehet egyszerre szabadságra egy osztályon a Tesco áruházaiban – derült ki a multinacionális vállalat egyik úgynevezett Hardlines Managerének a Magyar Nemzet birtokába jutott leveléből.

Mindez alátámasztani látszik azt a régi, Tescóval szemben megfogalmazott szakszervezeti kifogást, hogy a profit érdekében a vállalat szándékosan a szükséges létszám alatt végezteti a munkát.

A lap birtokába jutott dokumentumban a menedzser azt kifogásolja, hogy az úgynevezett nonfood, azaz műszaki, ruházati, barkácstermék osztály „visszafele fejlődik: nincs leigazítás, alultöltött, rendezetlen”, amit maga is a létszámmal és a szabadságok kiadásával magyaráz. – Kértem júniusban, hogy nézzétek át a nonfood szabitervezőket, ilyen létszámnál egyszerre két dolgozó szabadságra engedése veszélyezteti a működést. Ez megtörtént? Küldjétek át nekem a piramisból az adatokat a HRM segítségével Excelbe exportálva úgy, hogy látható legyen a jóváhagyás dátuma – írta a Hardlines Manager. (rá)

Címkék: tesco

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni