Városlista
2023. március 27, hétfő - Hajnalka, Lídia, Auguszta

Hírek

2022. Május 17. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Szalagkorlátnak ütközött, megsérült egy motoros a 85-ös főúton

Szalagkorlátnak ütközött, megsérült egy motoros a 85-ös főúton

A sérültet a mentők kórházba vitték.

Egy 44 éves rábapatonai férfi közlekedett motorkerékpárjával 2022. május 16-án 5óra körül a 85-ös számú főúton, az M1-es autópálya felől Enese irányába. Haladása során járműve sebességét nem az útviszonyoknakmegfelelően választotta meg, ezértaz úttestről lesodródott, majd a szalagkorlátnak ütközött. A balesetbena motorkerékpár vezetője megsérült, a mentők kórházba vitték.

1

2

A balesetek elkerülésének érdekében, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokat ajánlja a motorosok figyelmébe:

- Közlekedjen fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani. A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.

- Használjon megfelelő védőfelszerelést! A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Fontos, hogy motorozás közben mindig megfelelő védőfelszerelést kell viselni. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.

- Csak felkészülten, felkészített motorral induljon útnak! A motorkerékpárok közlekedésben történő részvételének is alapfeltétele a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a vezető felkészültsége a motorozásra.

...hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 27. 11:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2023. Március 27. 08:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2023. Március 26. 10:00, vasárnap | Helyi

Nyári táborok a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban

Már elérhetők az online jelentkezési lapok.

2023. Március 25. 17:00, szombat | Helyi

Túzok madár nászát láttad -e már? Ha még nem láttad, akkor ezt látnod kell!

Tislér Diána ÖKOtúrái a Fertő-tájon.