Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. December 05. 05:00, szombat | Sport
Forrás: MTI

Szalay Balázsék négy nagy versenyen indulnak 2016-ban

Szalay Balázsék négy nagy versenyen indulnak 2016-ban

Négy nagy nemzetközi tereprali-versenyen tervezi indulását 2016-ban Szalay Balázs és navigátora, Bunkoczi László.

Németh Ottó, az Opel Dakar Team csapatfőnöke a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy Szalayék a következő idényt december végén az Afrika Race-en kezdik, majd márciusban az Egyesült Arab Emírségekben, az Abu-Dzabi Desert Challenge-en versenyeznek, később rajthoz állnak a Moszkva-Peking Selyemút Ralin, s ősszel még Marokkóban is szeretnének ott lenni a mezőnyben.

Szalay Balázs emlékezetett arra, hogy húsz évvel ezelőtt kezdett versenyezni, s a jubileumot a klasszikus Dakarok útvonalán haladó - Marokkót, Mauritániát és Szenegált átszelő - Africa Race-en kívánja ünnepelni.

"Ugyanazokat a városokat fogjuk érinteni, mint akkor, s úgy indulunk neki, hogy szeretnénk
megnyerni a versenyt" - fogalmazott a pilóta, aki elmondása szerint nagyon motiváltan várja a megmérettetést. Szalay ezúttal is az Opel Mokkát vezeti a szaharai Afrika Race-en, amely december 27-én a behajózással Monacóból indul, majd közel 6000 km megtétele után január 10-én, a Rózsaszín-tónál végződik.

A pilóta társa ezúttal is Bunkoczi László, aki a tavalyi versenyen olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a gerincét kétszer is meg kellett műteni. A rehabilitációnak és a versenyző fegyelmezettségének köszönhetően azonban már jól van, és az orvosoktól egy hónapja zöld utat kapott a versenyzéshez. A navigátor a közelmúltban azért tett egy próbát, mielőtt eldöntötte, hogy ismét részt vesz az Afrika Race-en. Mivel a veszprémi lőtéren megtett 230 km-es szakasz során semmilyen extra fájdalmat nem érzett, ezért vállalja az indulást a szaharai ralin, ahol szerinte az az első 10-14 km lesz a legnehezebb, ahol a tavalyi balesetet elszenvedték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok