Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2021. November 30. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szany térségében balesethez, Rábakecölön tűzhöz riasztották a múlt héten a Rábaköz tűzoltóit

Szany térségében balesethez, Rábakecölön tűzhöz riasztották a múlt héten a Rábaköz tűzoltóit

A megyében a múlt héten ötvenegy eseményhez vonultak a tűzoltók, tűzesetek és műszaki mentések során tizenegyen sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Összeütközött két személyautó hétfő délután Sopronban a Balfi úton. A balesethez a város hivatásos tűzoltói vonultak, akik áramtalanították a járműveket, letakarították az úttestet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Egy ember könnyebben megsérült, őt kórházba szállította a mentőszolgálat.

Kigyulladt egy parkoló személyautó Nagybajcson, a Petőfi Sándor utcában kedden délután. Teljes terjedelmében égett a jármű, amikor a győri hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek. Az egység megakadályozta a tűz továbbterjedését, majd eloltotta a lángokat.

Egy kamion hátuljának ütközött egy teherautó szerdán, kora délután az M1-es autópálya 114-es kilométerszelvényénél, Győr térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A hátsó járműbe beszorult a vezetője, akit a győri hivatásos tűzoltók feszítővágóval emeltek ki és átadták a mentőknek, azonban már nem lehetett rajta segíteni, a helyszínen életét veszítette. Az érintett útszakaszt lezárták a beavatkozás idejére.

Megcsúszott az úton, fának ütközött, majd tetejére borult csütörtökön kora reggel egy személygépkocsi a Rábacsanakot és Szanyt összekötő út 24-es kilométerszelvényénél. A járműben csak a vezetője utazott, aki beszorult. A csornai hivatásos tűzoltók feszítővágó és feszítőhenger segítségével szabadították ki a sofőrt és átadták a mentőknek. Könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

Tűz keletkezett Rábakecölön, egy Arany János utcai családi ház pincéjében csütörtökön délelőtt. A kazánházban a kazán mellett felhalmozott hulladék és lom égett mintegy öt négyzetméteren. A kapuvári és a csornai hivatásos, a répcelaki önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók, a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, a lángokat több vízsugárral és kéziszerszámokkal elfojtották. A rajok a füsttel telítődött lakórészt kiszellőztették és hőkamerával átvizsgálták.

Megcsúszott az úton, árokba borult és villanyoszlopnak ütközött egy furgon pénteken délután Sopron és Balf között. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit és értesítették az áramszolgáltatót a sérült villanyoszlop miatt. Az autó vezetőjét könnyebb sérülésekkel kórházba szállította a mentőszolgálat.

Kisebb tűz keletkezett egy lakásban, Sopronban, az Uszoda utcában vasárnap reggel. Ágybetét és ruhanemű égett egy szobában. A város hivatásos tűzoltói egy embert kihoztak a lakásból, amely megtelt füsttel, eloltották a lángokat, majd átszellőztették az épületet. A lakót kórházba szállította a mentőszolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 11:37, szombat | Helyi

Egyes településeken olcsóbbak, máshol drágábbak lettek a házak a Rábaközben

Rábaközi ingatlanpiaci körkép

2022. Január 21. 16:00, péntek | Helyi

A Fidesz etikai vizsgálattal fenyegeti az egyik csornai ellenzéki önkormányzati képviselőt

Kovácsné Varga Ildikó határozott, kemény hangvételű nyilatkozattal reagált a vádakra.

2022. Január 21. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. Január 21. 09:00, péntek | Helyi

A rendőrség egy rablás sértettjének jelentkezését kéri

Az eset még novemberben történt.