Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Május 12. 07:07, szombat | Belföld
Forrás: STOP / MTI

Száz korábbi álláskereső dolgozik az új debreceni Tescóban

Száz korábbi álláskereső dolgozik az új debreceni Tescóban

Száz korábbi tartós álláskereső kapott munkát az új debreceni Tesco áruházban.

Jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön, a több mint 4 milliárd forintos beruházással elkészült áruház avatásán.

Czomba Sándor szerint az "újra dolgozni program" szép példája a munkaügyi szervezet és a Tesco együttműködésének, amely keretében az áruház a beruházással teremtett 200 munkahelyből 100-at korábban tartósan munkanélkülivel töltött be.

Megemlítette, hogy a cég a 100 helyre 300 főből válogatta ki a munkatársakat, de összesen ezren jelentkeztek, ami jelzi: sokan szeretnének becsülettel dolgozni.

Czomba Sándor szólt arról is, hogy a Tesco 50 embernek tréninget is szervezett, felismerve azt, hogy aki régen dolgozott, nem állítható egyik napról a másikra munkába.

A Tesco az ország legnagyobb magán foglalkoztatója: Magyarországon 22 ezer embert foglalkoztat a cég, s évente több mint ezer tanulót képez - ismertette a foglalkoztatáspolitikai államtitkár.

Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen polgármestere szerint helyes kormányzati hozzáállással és kereskedelmi politikával, a magyar érdekek figyelembe vételével, kölcsönös érdekeltségi alapon kell jó együttműködésre törekedni a multinacionális cégekkel.

Kósa Lajos szerint "semmifajta háború nem folyik a multik ellen Magyarországon. A hatóságok - a munkavédelem, a fogyasztóvédelem - végzik a dolgukat, de mindenkinek az az érdeke, hogy a vevő elégedett legyen - tette hozzá.

Kósa Lajos üdvözölte, hogy a Tesco Debrecen déli részén, a repülőtér mellett építette fel új áruházát, megtörve azt az egyoldalúságot, hogy a hipermarketek eddig főként a város észak-nyugati térségébe tömörültek.

Ugyanakkor Debrecen keleti részének kereskedelmi ellátásában még van fehér volt, ezért a jövőben ott szeretnének fejleszteni - mondta a polgármester a debreceni repülőtéri Tesco áruház avatásán.

Az 5 ezer négyzetméter alapterületű áruházat, amely hasonló területű kis üzleteket, szolgáltatókat, büféket is magába foglal, a vásárlók péntek reggeltől vehetik igénybe.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.