Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Augusztus 23. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Százharminc éve alakult Potyond Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete

Százharminc éve alakult Potyond Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete

Vasárnap rendezték meg a jubileumi ünnepségét.

A tűzoltó hagyományoknak megfelelően az ünnepség a polgármesternek tett jelentéssel kezdődött, majd Szigeti András: „ Ő értük szólok” című versét szavalta el Katona Ádám önkéntes tűzoltó. A szavalat után Tallér Gábor az Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka mondott ünnepi beszédet, összefoglalva az egyesület alapítástól eltelt időszak fontosabb mozzanatait. Ezt követően az egyesület a több évtizedes áldozatos tevékenysége elismeréseként Győr- Moson-Sopron Megyei Díszoklevelet vehetett át.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről Galumba Lajos tűzoltó alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetségtől pedig Vécs Pál elnök mondott köszöntőt, majd megköszönve az egyesület munkáját emlékplakettet adtak át az egyesület vezetőinek. Az ünnepi beszédek sorát Molnár Vilmos, Potyond Polgármesterének beszéde zárta, melynek keretében az egyesületnek csapatzászlót adományozott. A csapatzászlóra az egyesület támogatói, baráti, civil szervezetek, önkéntes tűzoltó egyesületek képviselői kötöttek zászló szalagot.

Az ünnepségen leplezte le az egyesület által állított emlékművet Kiss Sándor a Potyondi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, és Gacsályi Alexandra a Potyond Jövőjéért Egyesület elnöke, emlékezve a már elhunyt önkéntes tűzoltó tagokra. Az egyesület felügyelő bizottságának tagjai Kiss László, Kocsis Ferenc, Böröczky Imre szirénaszó mellett koszorút helyezték el és gyertyát gyújtottak az emlékműnél.

Potyond Község Önkormányzata, az egyesületben kiemelkedő munkát végző tagoknak elismerést adott át. Ezt követően az önkéntes tűzoltó egyesület „tiszteletbeli tagjává” fogadta Kovács László urat, a Kovács-Bau Kft ügyvezetőjét, aki évek óta kiemelkedő támogatója, segítője az egyesületnek.

Az ünnepséget bállal zárták a potyondi önkéntes tűzoltók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten nyolcvannyolc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek a megyében

A 15. héten történt.

2024. Április 15. 13:00, hétfő | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 15. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 14. 19:00, vasárnap | Helyi

57 vállalat felelős a globális szén-dioxid-kibocsátás 80 százalékáért

A szénfogyasztás hét év alatt nyolc százalékkal nőtt.