Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. December 08. 05:01, péntek | Belföld
Forrás: mti

Szeles, csapadékos idő és lehűlés várható a hétvégén

Szeles, csapadékos idő és lehűlés várható a hétvégén

Erős szélre, csapadékra: esőre és hóra is készülni kell a hétvégén. Kezdetben 10 fok körüli maximumok lesznek, a hét végére viszont lehűlés érkezik, s napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken északkeleten maradhat meg tartósabban a köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet. Másutt kezdetben sok napsütésre lehet számítani, majd északnyugat felől fokozatosan mindenütt beborul az ég. Napközben egyre többfelé várható eső, estétől a Dunántúlon néhol havas eső, hó is lehet. Több helyen megerősödik a szél is, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 4 fok között valószínű, de az Északi-középhegységben mínusz 3 foknál is hidegebb lehet. Napközben többnyire 8-14 fokig, de északon helyenként mindössze 3-6 fokig melegszik fel a levegő.

Péntekre több megyére figyelmeztetéseket is kiadtak. Budapestre és Pest, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére a tartós, sűrű köd, míg Somogy és Zala megyére a sok eső veszélye miatt adtak elsőfokú figyelmeztetéseket.

Szombaton napközben az Észak-Dunántúlon már nem, másutt azonban sokfelé várható csapadék: az esőt egyre többfelé váltja havazás, havas eső, de a keleti határvidéken végig eső valószínű. Emellett megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 5, nappal plusz 2-6 fok között alakul, a Tiszántúlon reggel, délelőtt áll be a maximum.

Vasárnap is megerősödhet a szél, de a Dunántúlon túlnyomóan napos idő várható csapadék nélkül. Keleten is csökken a felhőzet, és a déli órákra ott is mindenütt megszűnik a havazás. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között valószínű, de délnyugaton kissé hidegebb is lehet. A nappali maximumok mínusz 1 és plusz 4 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni