Városlista
2023. április 2, vasárnap - Áron

Hírek

2018. Február 08. 13:08, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Szelfijük buktatta le a két pécsi tolvajnőt

Szelfijük buktatta le a két pécsi tolvajnőt

Lopás bűntette miatt emelt vádat két nő ellen a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség, akik alkalmi partnerüket lopták meg, majd a lopott telefonnal készített szelfiképek buktatták le őket.

A két nő tavaly szeptemberben Pécsen egy vendéglátóhelyen szórakozott, ahol olyan férfiakkal próbáltak ismerkedni, akik az általuk nyújtani kívánt szexuális szolgáltatásért fizetnek.

Az éjszaka során megismerkedtek az ittas állapotban lévő sértettel, akivel egy idő után a sértett lakására mentek. Itt továbbfolytatták az italozást, melynek során jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztottak.

A két nő megállapodott abban, hogy a férfitől értékeket tulajdonítanak el, úgy, hogy egyikük a sértettel a lakás egyik szobájába vonul, míg a másik a lakást átkutatja és a talált értékeket magához veszi.

Ennek megfelelően az egyik nő hosszabb időre a sértettel az egyik szobába ment, míg másikuk a lakásban talált 1100 eurót, 80 ezer forintot, ékszereket, valamint mobiltelefont magához vette.

Miután az értéktárgyakat és a készpénzt megszerezték, a két nő fáradtságra hivatkozással elhagyta a sértett lakását.

Hazaérkezésüket követően az egyik nő a telefont az élettársának adta a lopott pénzzel együtt, aki a telefonnal több szelfiképet is készített magáról, élettársáról, illetve a lopott pénzről.

Néhány nap múlva a telefont értékesítésre beadták egy kereskedésbe úgy, hogy a telefon memóriájából az általuk készített képeket nem törölték, mely a bukásukhoz vezetett.

A két nő összesen mintegy 600 ezer forint lopási kárt okozott a sértettnek.

Címkék: pécs, szelfi, tolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 02. 07:50, vasárnap | Belföld

Online pszichoterápiás osztályon is ellátják a pácienseket Szegeden

Eredményes, költséghatékony, rugalmas és innovatív ellátást nyújt a pácienseknek az online pszichoterápiás osztály, amely a Szegedi Tudományegyetem pszichiátriai klinikáján jött létre 2021-ben.

2023. Április 01. 08:22, szombat | Belföld

Netrisk: 52 ezer forint fölé nőtt a kgfb-átlagdíj

Rekordra, 52 322 forintra emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) átlagdíja március elején - közölte a Netrisk az MTI-vel pénteken.

2023. Április 01. 08:20, szombat | Belföld

AM: komplex vidékfejlesztési csomag készül a kistelepülések számára

Az Agrárminisztérium a vidéki kistelepülések fejlesztése érdekében többféle támogatási lehetőséggel készül a Közös Agrárpolitika 2027-ig tartó időszakában - jelentette ki Feldman Zsolt.