Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Január 29. 09:50, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Szemfüles rendőr lett a veszte a rablónak

Szemfüles rendőr lett a veszte a rablónak

A férfi alkalmi ivócimborája pénztárcáját vette el erőszakkal. Napokkal később ismerték fel, amikor más ügyben járt a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy január 20-án 23 óra körül elkövetett rablás miatt indított eljárást egy budapesti férfival szemben, aki - miután együtt ivott egy másik emberrel, akivel akkor találkozott - Budapest VII. kerületében, az Almássy úton kirabolta. Először falhoz nyomta, majd arcon ütötte és az értékeit követelte. Mivel a sértett férfi nem adta át a pénzét, a feltételezett elkövető kivette a kabátjából a pénztárcáját és elfutott – közölte a rendőrség.

A kerületi rendőrök a bűncselekmény után azonnal elvégezték a szükséges eljárási cselekményeket, majd a lefoglalt kamerák felvételeit visszanézték.

Néhány nappal később, január 24-én reggel az erzsébetvárosi rendőrkapitányság előterében az egyik járőr egy férfira lett figyelmes, aki hasonlított a január 20-án elkövetett rablás elkövetőjére. Az ügyintézés miatt a rendőrségre érkező 39 éves férfit a szemfüles egyenruhás a kapitányságon elfogta és előállította annak gyanújával, hogy ő rabolta ki ismerősét január 20-án.

A VII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói Sz. Norbertet rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A feltételezett rabló a gyanúsítás miatt panasszal élt, mivel elmondása szerint nem követte el a terhére rótt cselekményt, érdemi vallomást azonban nem tett.

Címkék: elfogás, rabló, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.