Városlista
2022. augusztus 19, péntek - Huba

Hírek

2018. December 18. 09:01, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szén-monoxid mérgezés gyanúja Csornán

Szén-monoxid mérgezés gyanúja Csornán

Rosszul lett otthonában egy ember Csornán, a Tulipán utcában hétfőn éjszaka.

A csornai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a mentők magas gázkoncentrációt mértek az ingatlanban. A tűzoltók az épület alagsorában találták meg a vegyes tüzelésű és a gázkészüléket is, majd méréseket végeztek, szintén magas értékekkel. A tűzoltók a kéményeket is átvizsgálták, a vegyes tüzelésű kazán kéményének tisztítónyílását a tetőtérben megbontották, a kéményben vastagon lerakódott korom és kátrány volt, amit az egység kitisztított. A szén-monoxid visszaáramlását a kéménybe lerakódott égéstermék okozhatta. A tulajdonos figyelmét felhívták, hogy az égéstermék-elvezetőt, csak kéményseprő-ipari szolgáltató helyszíni műszaki vizsgálatát követően lehet ismételten üzembe helyezni. A mentők a lakót kórházba szállították megfigyelésre.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy az elhanyagolt fűtőberendezések, kazánok, vízmelegítő készülékek, valamint az elmaradt kémény felülvizsgálatok, a rosszul beépített, vagy meg sem épített szellőzők, szén-monoxid visszaáramlásához vezethetnek. A szén-monoxid-érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, így életet menthet. Szellőztessen rendszeresen, ellenőriztesse fűtőberendezését és kéményét is!

Mindenki részére javasoljuk a szén-monoxid érzékelők beszerzését és beszerelését még akkor is, ha lakásukban zárt égésterű tüzelő-fűtő berendezést működtetnek.

A szén-monoxid-érzékelők csak akkor tudják betölteni funkciójukat, ha megbízható típust szerzünk be, és azt a gyártó előírásainak megfelelő helyre és megfelelő módon telepítjük.

Ha valakinél jelez a szén-monoxid-érzékelő, vagy rosszul érzi magát, azonnal szellőztessen, menjen szabad levegőre, ha lehet kapcsolja ki tüzelő berendezését és értesítse a katasztrófavédelmet a 112-es hívószámon!

A fotó illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 19. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2022. Augusztus 19. 09:36, péntek | Helyi

Jubileumi matricák a GYSEV FLIRT motorvonataiban

A GYSEV alapításának 150 éves évfordulója alkalmából újabb meglepetés várja az utazóközönséget - 6 db FLIRT motorvonat belső matricákat kapott.

2022. Augusztus 18. 16:20, csütörtök | Helyi

A helyközi autóbuszok közlekedési rendje az államalapítás ünnepi időszakában

Menetrendi tájékoztató

2022. Augusztus 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár