Városlista
2023. szeptember 29, péntek - Mihály

Hírek

2018. December 18. 09:01, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szén-monoxid mérgezés gyanúja Csornán

Szén-monoxid mérgezés gyanúja Csornán

Rosszul lett otthonában egy ember Csornán, a Tulipán utcában hétfőn éjszaka.

A csornai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a mentők magas gázkoncentrációt mértek az ingatlanban. A tűzoltók az épület alagsorában találták meg a vegyes tüzelésű és a gázkészüléket is, majd méréseket végeztek, szintén magas értékekkel. A tűzoltók a kéményeket is átvizsgálták, a vegyes tüzelésű kazán kéményének tisztítónyílását a tetőtérben megbontották, a kéményben vastagon lerakódott korom és kátrány volt, amit az egység kitisztított. A szén-monoxid visszaáramlását a kéménybe lerakódott égéstermék okozhatta. A tulajdonos figyelmét felhívták, hogy az égéstermék-elvezetőt, csak kéményseprő-ipari szolgáltató helyszíni műszaki vizsgálatát követően lehet ismételten üzembe helyezni. A mentők a lakót kórházba szállították megfigyelésre.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy az elhanyagolt fűtőberendezések, kazánok, vízmelegítő készülékek, valamint az elmaradt kémény felülvizsgálatok, a rosszul beépített, vagy meg sem épített szellőzők, szén-monoxid visszaáramlásához vezethetnek. A szén-monoxid-érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, így életet menthet. Szellőztessen rendszeresen, ellenőriztesse fűtőberendezését és kéményét is!

Mindenki részére javasoljuk a szén-monoxid érzékelők beszerzését és beszerelését még akkor is, ha lakásukban zárt égésterű tüzelő-fűtő berendezést működtetnek.

A szén-monoxid-érzékelők csak akkor tudják betölteni funkciójukat, ha megbízható típust szerzünk be, és azt a gyártó előírásainak megfelelő helyre és megfelelő módon telepítjük.

Ha valakinél jelez a szén-monoxid-érzékelő, vagy rosszul érzi magát, azonnal szellőztessen, menjen szabad levegőre, ha lehet kapcsolja ki tüzelő berendezését és értesítse a katasztrófavédelmet a 112-es hívószámon!

A fotó illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 28. 16:00, csütörtök | Helyi

Irodalmi, művészeti, gasztronómiai fesztivál Agyagosszergényben

Szeptember végén

2023. Szeptember 28. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A Szuperinfó Csorna-Kapuvár legfrissebb lapszámából

2023. Szeptember 28. 09:00, csütörtök | Helyi

A jánossomorjai Dr. Oetker aktuális állásajánlata

Jelentkezzen!

2023. Szeptember 27. 16:00, szerda | Helyi

Szombaton is várják Rábatamásiban a dolgos kezeket

Társadalmi munkában épül a járda.