Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Június 20. 10:58, péntek | Sport

Szépen csillog a bronz!

Szépen csillog a bronz!

Az abszolút tizennegyedik és a hármas kategória harmadik helyét szerezte meg a Laroco MSC kettőse, Budavári Zoltán és Kovács Szabolcs, a múlt hétvégi Székesfehérvár Rallye-n.

A vegyes talajú versenyen az első nap kiválóan teljesített a Mitsubishis kettős, hisz mindössze 12 másodperccel voltak lemaradva a géposztályt vezető egységtől. A vasárnapi aszfaltos szakaszokon ugyan megnőtt a különbség Budaváriék és az éllovasok között, de murván már meg van az a sebesség, amivel felvehetik a harcot a kategória társakkal a dobogós pozíciókért a júliusi Veszprém Rallye-n.

Budavári Zoltán:

Az első nap szenzációs volt! A terv ellenére kicsit bátrabban kezdtünk. Az autó nagyon jól bírta ezeket a nehéz szakaszokat, szinte karc mentes volt, semmilyen problémánk nem akadt, ezért a verseny elejétől komoly tempóban tudtunk autózni. A pályák nagyon tetszettek, jól éreztük magunkat rajtuk. Az első szakasz után próbáltunk folyamatosan gyorsulni. Volt egy kisebb hibánk a szombati napon, egy túlcsúszás, ennek volt köszönhető, hogy lecsúsztunk a második helyről és csak a harmadikként fordultunk vasárnap, de egy - egy hiba benne van. Ez a rali. Nekem az első nap a leghosszabb, 23 kilométeres Iszka gyorsasági tetszett a leginkább. Azt sikerült jól feldolgoznunk és jól át is szaladtunk rajta, bár nem ezt, hanem az Aranybullát sikerült megnyernünk, ott autóztuk kategória első időt, de az olyan rövid volt, hogy mire elkezdtük volna élvezni már vége is volt.

Vasárnap a leghosszabb szakasz, a Csákberény- Kőhányás nem feküdt nekünk, a többiek pedig nagyon jól mentek, ott el is dőlt a verseny számunkra. Én most először autóztam ezen a gyorsaságin, míg Matics Misi és Osváth Peti már versenyzett ezen a szakaszon, jobban is tudták ezt a pályát. Itt sajnos sokat kaptunk. A második és a harmadik szakasz már nekünk is ismertebb volt, ott nem voltak nagy különbségek. Bakonycsernyén volt egy picit neccesebb jelenetünk: Nagyvelegen belül, a körforgalom környékén egy kicsit nagy volt a tempó, de sikerült kimozogni. J Ezen a szakaszon volt a legkisebb a lemaradásunk a többiekhez képest.

A második futamot teljesítettük a Hankook gumikkal és úgy gondolom, hogy kezdünk ráérezni erre a típusra. Már tudjuk, hogy mi az előnye és mi az, amire oda kell figyelni. Próbáltuk azt kihasználni, hogy nagyon jó féktávokat lehet vele venni, és nagyon jól ki lehet vele gyorsítani. Ennek volt köszönhető a kiváló szombati eredményünk.

Remélem, hogy a Veszprém Rallye egy szoros verseny lesz. Azokon a pályákon nem csak Matics Misi és Osváth Peti, hanem Rongits Attila is mindig nagyon gyors, de ha át tudjuk menteni a székesfehérvári formánkat, akkor ismét harcban lehetünk a dobogós helyekért!

Kovács Szabolcs:

Az első nap nagyon élvezetes volt! Nehéz, de jó szakaszok voltak. Élveztük, hogy megint tudtunk meccselni Osváth Petiékkel. Az is adott egy pluszt, hogy Maticsék sem voltak annyira messze. A lelkesedésünkkel nem volt probléma, de vasárnap nem tudtunk kellő gyorsasággal átállni az aszfaltos pályákra. Az első gyorson nagyon sokat kaptunk és utána úgy határoztunk, hogy fontosabb a biztos bronzérem, mint, hogy kockáztassunk és esetleg kiessünk. A murván elért eredmény nagyon bíztató számunkra és a csapat számára is. Az is felvillanyozott minket, hogy tudtunk menni a kategóriánkban abszolút időt.

A murva miatt komoly reményekkel és nagy lelkesedéssel tekintek a Veszprém Rallye elé, remélem ott is legalább olyan eredményesen tudunk majd szerepelni, mint Székesfehérváron.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.