Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. December 15. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Sopronmédia

Szerdától már autóúton közlekedhetünk Csornától Sopronig

Szerdától már autóúton közlekedhetünk Csornától Sopronig

December 31-ig az autóút matrica nélkül is használható.

Hamarosan befejeződnek a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában az M85-ös gyorsforgalmi út új szakaszának munkálatai.A tervek szerint 2020. december 16-án, szerda reggel megkezdődik az eddigi lezárásokat jelző forgalomtechnikai elemek eltávolítása az M85-ös út új szakaszának valamennyi csomópontjában és a jelenlegi végcsomópontnál Csorna-nyugatnál. Várhatóan 11 órakor indulhat meg a forgalom az új út mindkét pályaoldalán.- tudta meg a NIF Zrt-től a sopronmedia.hu.

A szakaszon az autóútra meghatározott szabályok szerint lehet majd közlekedni, a főpályán a Sopronnál lévő végcsomópontot kivéve állandó sebességkorlátozás nem lesz. A fejlesztés végével a pálya megnyitásához kapcsolódóan a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei a Csorna-nyugati csomópontban az átalakítások idejére mozgó forgalomtereléssel, a többi csomópontban személyes jelenléttel biztosítják a zárásokat a szakasz átadásáig. A végső átadás előtt a szakemberek még egy utolsó ellenőrzést is végrehajtanak a teljes szakaszon.

A gyorsforgalmi útra hat csomópontban lehet majd fel-, illetve lehajtani Csornánál, Kapuvárnál, Fertőendrédnél, Fertőszentmiklósnál, Nagycenknél, valamint a Sopron-kelet, Kópháza ideiglenes végcsomópontnál. A társaság arra kéri az autósokat, hogy a kezdeti időszakban különös figyelemmel közlekedjenek és figyeljék a közúti jelzéseket, ha navigációs eszközt használnak, figyeljenek arra is, hogy az friss adatokat tartalmaz-e, abban szerepel-e az új útszakasz.

Az új gyorsforgalmi útszakasz az e-matrica rendszerben 2020. december 31-ig díjmentesen használható. A díjfizetési kötelezettséggel kapcsolatban a közlekedők a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. honlapjain és ügyfélszolgálatán tájékozódhatnak.

Címkék: autóút, M85

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.

2024. Április 16. 13:40, kedd | Helyi

Felfoghatatlan tragédia, elhunyt a Kossuth Szakiskola igazgatója

Nyugodjék békében!

2024. Április 16. 13:00, kedd | Helyi

Hét és félmilliót csaltak ki egy csornai asszonytól

A csornai rendőrök vizsgálnak egy internetes csaló által elkövetett bűncselekményt.

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása