Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Június 05. 13:14, kedd | Külföld
Forrás: Pálfy M. Katalin, az MTI tudósítója jelenti

Szerencsés véget ért két állatkerti gepárd "kirándulása" Ausztriában

Szerencsés véget ért két állatkerti gepárd

Kiszabadult egy Salzburg melletti állatkertből két gepárd keddre virradóra. Az állatokat reggel baj nélkül sikerült visszaterelni kifutójukba.

A két egyéves nőstény, Raha és Juvi komoly ijedtséget okozott néhány közelben lakónak, amikor felbukkantak a Salzburghoz közeli Anif településen egy réten. A gepárdok a közeli heilbrunni kastély állatkertjéből szöktek meg.
"Először azt hittem, nagy kutyákat látok" - mondta az osztrák rádiónak Edith Stock, aki kutyáját sétáltatta éppen, amikor a nagymacskákat megpillantotta. Az asszony közölte, az állatok feléje szaladtak, majd két méterre tőle leültek a földre. Végül szomszédja segítségével, síbotokkal hadonászva és kiáltozással elijesztették az állatokat.
A két gepárd már majdnem teljesen kifejlett példány, de még kötődnek az anyjukhoz. Sabine Grebner, az állatkert igazgatónője szerint ennek köszönhető, hogy a kaland szerencsés véget ért, az anyaállat ugyanis hangosan hívogatta kölykeit, amelyek meg is próbáltak visszajutni az állatkertbe, a kerítés mentén járkálva. Miután megtalálták a nagymacskákat, rendőrök és állatkerti gondozók bekerítették és visszaterelték őket a kifutóba.
Az állatkert állatorvosa hangsúlyozta: a gepárd az emberre nem jelent veszélyt, harapása nem erősebb, mint egy nagyméretű uszkáré. Raha és Juvi hozzá vannak szokva az ember közelségéhez, ezért is viselkedtek nyugodtan.
A riasztás után a gondozók megállapították, hogy a kifutó fakapujának retesze kiesett a helyéről. Az állatkert igazgatónője szerint egy kamaszcsíny lehet az oka, hogy az állatok kiszabadultak. Helyi fiatalok már korábban is többször bemásztak az állatkertbe, hogy bátorságukat próbára tegyék, valószínűleg ők törték fel a zárat - mondta a sajtónak.

Címkék: Állatok-Ausztria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.