Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Március 17. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Európai Demokraták

Szerinted milyen irányba haladjon Európa?

Szerinted milyen irányba haladjon Európa?

Nyerj brüsszeli ösztöndíjat!

Dr Ujhelyi István EP képviselő nemrégiben Kónyban járt, fórumot tartott. A fórumon is szóba került a képviselő új kezdeményezése, Európai Demokraták néven egyesületet hozott létre.Az Európai Demokraták egy olyan "szellemi inkubátorház", amely a friss gondolatok mentén kíván új irányt szabni az Uniónak, benne Magyarországnak.. Az alapító EP képviselő most pályázatot írt ki olyan fiataloknak, akik érdeklődnek a közélet, az Európai Unió iránt. A pályázat első három helyezettje egyhetes brüsszeli ösztöndíjban részesül. Érdeklődő rábaközi fiatalok, lehet próbálkozni!

A pályázati kiírás:

Az Európai Unió betokosodott struktúrája és működése egyértelműen újragondolásra érett, azokat a jelen feladataihoz kell igazítani. Az európai közösség átalakítása ugyanakkor csakis a progresszivitás, a szolidaritás, a józan kompromisszumokra való törekvés és az együttműködés mentén lehet eredményes. Szerintünk Magyarország helye egy egységes, felvilágosult és együttműködő Európai Unióban van. De vajon Te mit gondolsz arról, hogyan kellene átalakítani, jobbá tenni az európai közösséget és annak intézményrendszerét? Szerinted mit köszönhet Magyarország az európai közösségnek? Szerinted miként tudna jobban és eredményesebben megfelelni az Európai Unió a gazdasági és politikai krízis kihívásainak? Szerinted a kétsebességes Európa megteremtése vagy a mélyebb integráció a hosszú távú megoldás hazánk számára? Az Európai Egyesült Államok víziója vagy inkább a nemzetállamok laza szövetsége az Unió jövője?

Pályázni minimum három, maximum tíz oldalas, szabályosan gépelt, magyar nyelven elkészített esszékkel vagy elemzésekkel lehet. A pályázóknak minden esetben csatolniuk kell egy fényképes önéletrajzot is. A beérkezett pályaműveket az Európai Demokraták Egyesülete által felkért szakmai zsűri bírálja majd el, a legjobbakat – a pályázók fényképével együtt - az europaidemokratak.hu weboldalon publikáljuk és közönségszavazásra bocsájtjuk.
A pályázatokat 2016. május 1-ig várjuk az info@europaidemokratak.hu e-mail címen, előírt korhatár nincs. Kérjük a pályázókat, hogy az esszéjüket tartalmazó levél tárgyába ezt írják: "ED-pályázat". A pályázók esszéjük beérkezéséről elektronikus visszaigazolást kapnak.

A szavazás során a legtöbb voksot szerző első három pályázat szerzője egyhetes, brüsszeli ösztöndíjban részesül, amely során megismerkedhet az Európai Parlament működésével és az európai intézményrendszer vezetőivel.

dr. Ujhelyi István
az Európai Demokraták alapítója

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?