Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Július 02. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: HétFő KC

Szezonzárás, toborzó, új kezdet a HétFő KC ETO-nál

Szezonzárás, toborzó, új kezdet a HétFő KC ETO-nál

Nyári szünet a kézilabda utánpótlásban.

A közelmúltban fejeződött be a II. Rábaköz Kupa ide sorozata az U10-es korosztály részvételével. A Fertőszentmiklósi sportcsarnokban zajló küzdelmekre hat csapat nevezett: Gárdonyi DSE, Kölyökkézi DSE, HétFő KC Rábaköz, Haladás VSE SI, VKLSE Buborékok, Fertőszentmiklós. A felsorolás egyben a torna végeredményét is jelenti, amely a csoportmérkőzéseket követő helyosztókon alakult ki. Ennek megfelelően a HétFő KC ETO lányai egész éves munkájuk megkoronázásaképpen felállhattak a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, hogy ott Farkas Ágnestől átvehessék a szépen csillogó érmeket. (Farkas Ágnes világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnoki bronz és aranyérmes, Európa-bajnoki gólkirálynő 48 góllal, olimpiai ezüstérmes, klubszinten pedig német kupagyőztes, kétszeres horvát bajnok, az 2001-2002 év magyar játékosa, KEK döntős, BEK elődöntős, többszörös magyar bajnok ...) . A torna legjobb játékosa: Molnár Zsófia (HétFő KC).

Sikeres szezont zártak a legkisebbek is az U8-as korosztályban. A részükre kiírt Audi ETO szivacskézilabda Kupában 11 csapat közül a harmadik legjobb eredményt érték el, megelőzve olyan nagy múltú csapatokat, mint az ETO Kézisuli, ETO Kölyökkézi, Gárdonyi DSE. A második helyezett Ikervár DSE csapata is csupán egy góllal bizonyult jobbnak náluk! Gratuláció a lányoknak!

A szezonzárás előtt került sor a Kapuvári Gimnázium tornacsarnokába meghirdetett bemutató edzésre, ahova folyamatosan érkeztek a kapuvári és a környékbeli települések ( Osli, Szárföld, Veszkény, Babót, Vitnyéd..) kézilabdázni szerető, tudó gyermekei és szüleik. A korosztályos csapatok megmutatták az eddig elsajátított tudásukat, sorrendben U8, U10, U12, valamint a kapusok. A bemutatók után a jelentkezni kívánó gyermekek aktívan részt vehettek a foglalkozásokon. A jelentkezett gyerekek száma 52 fő, ami mindenkit meglepett, de ez is azt mutatja, hogy igenis szükség van a jó rábaközi lány kézilabdára. Köszönet Hámori György polgármester Úrnak, a kapuvári iskolák igazgatóinak, testnevelő tanárainak, a támogatóknak, a médiáknak, és természetesen a szülőknek, hogy megrendezhették a bemutatót remélve, hogy a jövő Görbiczei kerülhetnek soraikba.

A szezon véget ért, de kezdődik egy újabb, ahol talán az idei évnél is nagyobb sikereket könyvelhetnek el, az egész általános iskolai kort lefedő korosztályokkal és új edzőkkel!

Címkék: kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi

Vágányzári menetrend a Szombathely – Csorna vasútvonalon

Vonatpótló buszok közlekednek.

2024. Május 16. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 16. 11:00, csütörtök | Helyi

A hulladékszállítás rendje pünkösd hétfőn

Mikor tegyük ki a kukát?

2024. Május 16. 09:00, csütörtök | Helyi

Rendőrök a mórichidai oviban

Az idegenekkel való találkozás- és ismerkedés szabályairól beszélgettek a gyerekekkel.