Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Február 10. 10:02, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Szijjártó: a vakcinagyártási kapacitások bővítésével megelőzhető az újabb vírusvariánsok terjedése

Szijjártó: a vakcinagyártási kapacitások bővítésével megelőzhető az újabb vírusvariánsok terjedése

Hatalmas versenyfutás zajlik a koronavírus terjedése és a vakcinagyártási kapacitások bővítése között, ugyanis minél előbb sikerül megnövelni a kapacitásokat,

annál eredményesebben lehet megelőzni az újabb variánsok kialakulását - közölte a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Lyonban.

A tárcavezető az európai uniós tagállamok kül- és egészségügyi miniszteri konferenciáján hangsúlyozta, hogy "kapacitáskérdés van", ezért a lehető leggyorsabban létre kell hozni világszerte a szükséges gyártási képességeket.

Majd emlékeztetett rá, hogy Magyarországon jelenleg is zajlik a Nemzeti Oltóanyaggyár építése, amellyel hazánk már az idei év végétől részt tud majd venni a globális vakcinaelőállításban.

"Itt lenne az ideje, hogy a világ végre felismerje, hogy a vakcinaválasztás nem politikai állásfoglalás (.) Amikor arra próbál az egész világ törekedni, hogy minél több vakcina legyen, akkor ne politikai kérdés legyen, hogy melyik vakcinát hagyják jóvá vagy melyiket nem" - emelte ki Szijjártó Péter.

"A napnál is világosabb, hogy a Magyarországon használt keleti oltóanyagok jól működnek, biztonságosak és hatásosak. Ezért itt lenne az ideje annak, hogy a nemzetközi szervezetek is szakmai és ne politikai döntést hozzanak ebben a kérdésben" - tette hozzá.

Az EU soros francia elnöksége által szervezett értekezlet fő célja annak megvitatása, hogy a közösség miként tudná hatékonyan segíteni a fejlődő országokat a világjárvány elleni küzdelemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.