Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2011. November 02. 07:53, szerda | Bulvár
Forrás: STOP

Szikora Róbert: jobban érzem magam itthon

Szikora Róbert: jobban érzem magam itthon

Első zenekarát, a One Worldöt tizenöt évesen alapította, majd egy év múlva már a Fermben zenélt.

Szikora Robi 1973-ban belépett a Hungáriába, ahol hét évet játszott, majd 1982-ben megalapította az R-GO-t. Hazánk egyik legsikeresebb, legfoglalkoztatottabb zenésze. Sok helyen járt a világban, és több ajánlatot kapott külföldről.

Gyerekkoromtól sztár akartam lenni, és a Jóisten is úgy akarta, hogy szórakoztató kisiparos legyek. De jobban érzem magam itthon, a házamban, ott tudok igazán kikapcsolódni. Ha elhagyod a szép kis hazádat, kiszolgáltatott helyzetbe kerülsz a nyelv miatt is. Ha beszéled is más népek nyelvét, tudod, hogy nem értenek meg igazán. Itthon fél mondatból is megértem az embereket - hangsúlyozza Szikora Robi, aki külföldön is betér a templomokba.

Az egész világon jól ismerem a templomokat. Itthon a pasarétibe járok hosszú évtizedek óta. Miután leszállok a repülőről, és a csomagjaimat elhelyezem a szállásomon, azonnal megkeresem a legközelebbi templomot, és megköszönöm Istennek, hogy eljuthattam ide is. Eszembe jut ilyenkor, hogy csóró rákospalotai gyerek voltam, aki éjt nappallá téve csak dobolt.

Szikora Robi több mint negyven éve van a pályán. A legkisebb falvakba is elmegy.

Csodálatos helyek vannak, és mostanában rengeteg jó kis fesztivált rendeznek, ahová meghívnak. Olyan helyeken is jártam, melyekről korábban nem is hallottam. Vannak olyan kis falvak, ahol nem tudják megvenni a koncertet, de oda is el kell menni. Ilyenkor nem viszem a zenészeket.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:02, szombat | Bulvár

Egyszülős Központ: 64 ezer apa neveli együtt élő társ nélkül a gyerekeit

Az utóbbi évtizedben jelentősen nőtt az egyedülálló apák száma Magyarországon: a felmérések szerint 64 ezer apa neveli együtt élő társ nélkül gyerekeit - közölte az Egyszülős Központ szombaton az MTI-vel.

2024. Június 08. 09:17, szombat | Bulvár

Virrasztás Tompos Kátya emlékére Budapesten

2024. Június 01. 08:15, szombat | Bulvár

Cápa a Balatonban? Egy Tiktot videó keltett riadalmat, volt, aki a nyaralását is lemondta

Az elmúlt napokban hatalmas port kavart egy videó, amelyen állítólag egy cápa hátuszonya látható a Balaton vizében – írja a sonline.hu.

2024. Május 30. 06:00, csütörtök | Bulvár

Helikopter-emlékművet avattak Veszprém mellett