Városlista
2023. június 3, szombat - Klotild

Hírek

2023. Április 02. 14:15, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Szilágyi Péter: Magyarország hisz a kárpátaljai magyar közösség erejében, és abban, hogy az egyetlen jó válasz ma a béke

Szilágyi Péter: Magyarország hisz a kárpátaljai magyar közösség erejében, és abban, hogy az egyetlen jó válasz ma a béke

Magyarország minden lehetséges támogatást megad a kártápaljai magyaroknak a megmaradáshoz - jelentette ki Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes-államtitkár szombaton.

A nemzetpolitikáért felelős helyettes-államtitkár rámutatott, hogy az egymás iránti felelősség és szolidaritás közös cél Torontóban és mindenütt a világon, a diaszpóra és a Kárpát-medencei magyarság közötti kapcsolat pedig egyre szorosabb és mélyebb az elmúlt évek munkájának köszönhetően.

Hangsúlyozta, hogy 2023 a gondoskodó nemzet éve, ami jelenti azt, hogy Magyarország gondoskodik a nemzeti értékek megőrzéséről és gyarapításáról, valamint gondoskodik a szomszédos országokban és a diaszpórában élő magyarság közösségeiről.

Szilágyi Péter a jelen legnagyobb kihívásaival kapcsolatban úgy fogalmazott, "határozottan ki kell jelentenünk, hogy Magyarország továbbra sem szeretne belekeveredni a háborúba, tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaz, mert hisz abban, hogy az egyetlen jó válasz ma a béke".

Az adománygyűjtés több mint gesztus, felhívja a figyelmet arra, hogy aki bajban van, annak együtt, közösen segítünk - tette hozzá, és hangsúlyozta, hogy Magyarország hisz a kárpátaljai magyar közösség erejében, éppen ezért továbbra is kiemelten támogatja a magyar iskolák, magyar szervezetek, intézmények működését.
A helyettes-államtitkár egyben köszönetet mondott a Kanadai Magyarok Országos Szövetségének az adománygyűjtő esemény megszervezéséért.

Címkék: szijjártó

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 03. 13:00, szombat | Belföld

Magyarországon közel 300 ezer méhcsalád pusztul el minden télen

Mit tehet egy átlagos ember a méhek védelme érdekében?

2023. Június 03. 11:10, szombat | Belföld

Orbán Viktor Törökországba utazik

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Ankarába utazik, ahol részt vesz Recep Tayyip Erdogan török köztársaság elnök hivatali beiktatásán - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. Június 03. 11:08, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren!

Be kellene végre látnia mindenkinek: ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren! Ott csak a halottak vannak! - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.