Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2023. Április 02. 14:15, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Szilágyi Péter: Magyarország hisz a kárpátaljai magyar közösség erejében, és abban, hogy az egyetlen jó válasz ma a béke

Szilágyi Péter: Magyarország hisz a kárpátaljai magyar közösség erejében, és abban, hogy az egyetlen jó válasz ma a béke

Magyarország minden lehetséges támogatást megad a kártápaljai magyaroknak a megmaradáshoz - jelentette ki Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes-államtitkár szombaton.

A nemzetpolitikáért felelős helyettes-államtitkár rámutatott, hogy az egymás iránti felelősség és szolidaritás közös cél Torontóban és mindenütt a világon, a diaszpóra és a Kárpát-medencei magyarság közötti kapcsolat pedig egyre szorosabb és mélyebb az elmúlt évek munkájának köszönhetően.

Hangsúlyozta, hogy 2023 a gondoskodó nemzet éve, ami jelenti azt, hogy Magyarország gondoskodik a nemzeti értékek megőrzéséről és gyarapításáról, valamint gondoskodik a szomszédos országokban és a diaszpórában élő magyarság közösségeiről.

Szilágyi Péter a jelen legnagyobb kihívásaival kapcsolatban úgy fogalmazott, "határozottan ki kell jelentenünk, hogy Magyarország továbbra sem szeretne belekeveredni a háborúba, tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaz, mert hisz abban, hogy az egyetlen jó válasz ma a béke".

Az adománygyűjtés több mint gesztus, felhívja a figyelmet arra, hogy aki bajban van, annak együtt, közösen segítünk - tette hozzá, és hangsúlyozta, hogy Magyarország hisz a kárpátaljai magyar közösség erejében, éppen ezért továbbra is kiemelten támogatja a magyar iskolák, magyar szervezetek, intézmények működését.
A helyettes-államtitkár egyben köszönetet mondott a Kanadai Magyarok Országos Szövetségének az adománygyűjtő esemény megszervezéséért.

Címkék: szijjártó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.