Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Február 11. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

Szilikút - az élő hagyomány

Szilikút - az élő hagyomány

Hagyományápolás európai támogatásból.

Szil község civil közösségei és az általuk felkért szakemberek pályázatot nyújtottak be a Társadalmi Megújulás Operatív Program „Közművelődési intézmények és kreatív iparral kapcsolatos alapkompetenciák fejlesztését elősegítő új tanulási formák szolgálatában” című projektjére. A jó munka meghozta gyümölcsét, és ennek következtében 27.800.000,-Ft pályázati összeg felhasználásával a mai napon elindulhatott a két évig tartó VIRTUALITÁS ÉS HAGYOMÁNY EGY DÉL-RÁBAKÖZI KÖZSÉGBEN – SZIL programunk, jelentette be örömmel Lengyel Lajos Szil község polgármestere a programindító rendezvényen.

A rendezvényen Kóczán Zoltán a megyei közgyűlés alelnöke elismerését fejezte ki a sikeres pályázat elnyeréséhez, és sok sikert kívánt a rendezvények megvalósításához a Sziliaknak.
Ezt követően „Hagyományok más tájakon” címmel filmjeiből egy válogatást mutatott be Hartyándi Jenő a Mediawave fesztiváligazgatója.

A filmvetítés után a 2012 év egyik rendezvényét „A szili Lakodalmas”-t megfelelő színvonalon fényképező szili fiatalok elismerésére került sor. Az oklevelet és az egy kiállításra szóló belépőt Hartyándi Jenő és Lengyel Lajos adta át.
Szalontay Judit nyugalmazott múzeumigazgató a rendezvény helyszínén a Rábaköz NépiIparművészete című kiállítás kiállító művészeit: Ángyán Csilla fazekast, Kóczánné Ács Szilvia csuhébaba készítőt, Pákai Gusztáv kosárfonót, Pintér Jenő fafaragót és Székely Erzsébet hímzőt méltatta és mutatta be, majd kérte a jelenlévőket a kiállítás megtekintésére.

A rendezvény csattanójaként Zsámboki László művészeti vezető irányításával a vitnyédi Énekes Lenke Hagyományőrző Egyesület rábaközi és vitnyédi táncokat adott elő, melyet a hozzáértő közönség vastapssal honorált.

Címkék: Néphagyomány, Szil

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:00, péntek | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizze egyszerűen adószámláját!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mobilappjában pillanatok alatt ellenőrizheti adószámláját, azaz, hogy van-e tartozása, esetleg túlfizetése a NAV-nál.

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?