Hírek
2014. Június 17. 05:00, kedd |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Szívelégtelenséget okozhatnak a feldolgozott vörös húsok

A feldolgozott vörös húsok, mint a kolbász vagy a felvágottak gyakori fogyasztása férfiaknál növelik a szívelégtelenség kialakulásának és az ebből fakadó halálozás kockázatát - figyelmeztet a Fox News cikke.
A most megjelent svéd tanulmány keretében 37.035 egészséges, 45-79 év közötti férfi adatait vették szemügyre, akiket 1998-2010 között tartottak megfigyelés alatt.
A vizsgálati időszak alatt 2891 férfinál alakult ki szívelégtelenség és közülük 266-an vesztették életüket. Megállapították, hogy azoknak a férfiaknak, akik a legtöbb feldolgozott húst fogyasztották - napi legalább 75 grammot - 28 százalékkal nagyobb volt a kockázatuk a szívelégtelenség kialakulására összehasonlítva azokkal, akik a legkevesebb - napi maximum 25 gramm - vörös, feldolgozott húst fogyasztották.
A szívelégtelenség megelőzése érdekében a szakemberek azt tanácsolják, hogy legfeljebb heti 1-2 alkalommal fogyasszon mindenki feldolgozott vörös húst.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Június 29. 07:54, vasárnap | Életmód
NAV: szombattól már nem hozhatók be szabadon a műtárgyak, régiségek
2025. Június 28. 19:00, szombat | Életmód
Milyen ország az, ahol nem a teljesítmény számít a hivatásodban, hanem hogy hányszor szültél?
Egy ápolónő válasza az egészségügyi államtitkárnak.
2025. Június 28. 08:41, szombat | Életmód
Az agrárminiszter szerint jó minőségű a magyar dinnye
A tavalyihoz képest a dinnyeimport mennyisége 51 százalékkal csökkent, ami azt jelenti, hogy a dinnyetermesztők ki tudják elégíteni a hazai igényeket és exportálni is tudnak
2025. Június 27. 07:24, péntek | Életmód
Palkovics László: hamarosan elkészül Magyarország megújított MI-stratégiája
A Nemzetgazdasági Minisztériumtól (NGM) hamarosan a kormány elé kerülhet Magyarország megújított Mesterséges Intelligencia Stratégiája