Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2016. Március 06. 09:17, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Szlovákiai választás - Robert Fico kormánypártja győzött, az MKP nem jutott be

Szlovákiai választás - Robert Fico kormánypártja győzött, az MKP nem jutott be

Robert Fico kormánypártja, az Irány - Szociáldemokrácia győzött a szombaton tartott szlovákiai választásokon, de elvesztette parlamenti többségét a szavazatok több mint 90 százalékának vasárnapi összesítés szerint.

A 91,3 százalékos feldolgozottság szerint nyolc párt jutott be az új törvényhozásba. Az Irány - Szociáldemokrácia a voksok 28,65 százalékát szerezte meg. A második legjobb eredményt a Szabadság és Szolidaritás nevet viselő liberális mozgalom érte el 11,47 százalékkal. A harmadik helyen az Igor Matovic vezette Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) mozgalom végzett, a Daniel Lipsic nevével fémjelzett Nova párt jelöltjeit is a listáján indító mozgalom a voksok 10,74 százalékát kapta.

A Magyar Közösség Pártja (MKP) a szavazatok 4,46 százalékát szerezte meg, ezzel nem jutott be a törvényhozásba. A Most-Híd vegyes párt viszont 6,61 százalékos eredménnyel a hatodik helyen áll.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 08:18, szombat | Külföld

Ukrajnai háború - Olaf Scholz: több évig tarthat még a háború

Több évig tarthat még Oroszország Ukrajna elleni háborúja Olaf Scholz német kancellár szerint.

2023. Március 31. 07:51, péntek | Külföld

Vádat emeltek Donald Trump ellen

Vádat emeltek Donald Trump ellen hallgatási pénz fizetésének ügyében helyi idő szerint csütörtökön New Yorban - erősítette meg a volt elnök ügyvédje.

2023. Március 30. 07:10, csütörtök | Külföld

Donald Trump magasan vezet a lehetséges republikánus elnökjelöltek versenyében

Erősödött Donald Trump támogatottsága a republikánus párti szavazók körében legnagyobb vetélytársa, Ron DeSantis floridai kormányzó előtt, a demokrata szavazók megosztottak Joe Biden újraindulását tekintve.

2023. Március 29. 13:11, szerda | Külföld

A finn házelnök köszönetet mondott országa NATO-csatlakozásának támogatásáért

Matti Vanhanen finn házelnök levélben mondott köszönetet Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének, amiért a magyar parlament támogatta országa NATO-csatlakozási kérelmét.